Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigle na doček

Tragedija potresla Orašje: Nerazdvojne prijateljice na spavanju otrovao plin

Magdalena Dominović i Marija Damjanović
01.01.2017.
u 22:13

Magdalena Dominović i Marija Damjanović zajedno su išle u školu i bile su nerazdvojne.

Marija Damjanović (21) iz Donje Mahale i Magdalena Dominović (21) iz okolice Splita nađene su mrtve uoči Nove godine u mjestu Donja Mahala kraj Orašja. U obiteljskoj kući umrle su od trovanja plinom. Tijela nesretnih djevojaka pronašli su roditelji pokojne Marije, mama Ana i tata Zvonko.

– Tata ih je najprije zvao da dođu u kuću popiti kavu, ali kako nisu odgovarale otišao je do sobe i kroz prozor vidio da leže. Uzalud ih je dozivao i potom je razvalio ulazna vrata. Strašno! Kad su nam javili, u prvom trenutku nisam vjerovao da je to istina, govori nam najmlađi Marijin brat Josip.

Imala zakazan ispit

– Marija je prekrasna djevojka, uvijek nasmijana i vesela. Imala je krug prijatelja i rodbine zbog kojih je i voljela dolaziti kući. Sa Splićankom, prijateljicom Magdalenom, stigla je u petak nešto prije ponoći. Otišle su susjedi na kavu i došle na spavanje nešto nakon ponoći. Noć je bila iznimno hladna, a prostorija u kojoj su djevojke spavale zagrijavana je plinskom grijalicom. Dogovorile su doček Nove godine sa svojim najboljim društvom, a prijatelja Tomu zadužila je da im rezervira mjesto u klubu Maya i sve je bilo spremno za lijep provod i doček Nove godine – ispričala je njihova susjeda Ljubica koja ima samo riječi hvale za obitelj Damjanović, te ističe da ih iznad svega krasi poštenje i skromnost.

Otac Zvonko bio je branitelj, pripadnik HVO-a, cijeli rat bio je u rovu, a supruga Ana provela je vrijeme u kući. Susjedi govore da su vrata njihove kuće uvijek otvorena za sve goste.

Zvonko je prije 12 godina otišao u Austriju kako bi zaradio i olakšao život obitelji. Svih sedmero živjeli su u Austriji, a Marija je u Beč otišla s 10 godina. Studirala je.

– Bila je odličan učenik, brzo je naučila jezik i vrlo lako se uklopila. Uvijek nasmijana i vedra, bila nam je svima miljenica. Potkraj tjedna imala je zakazan ispit na fakultetu, jer je oduvijek govorila da želi raditi u uredu ili nekoj banci. Marija i Magdalena prijateljice su iz školskih klupa, zajedno su bile u istom razredu u Beču i najbolje su i nerazdvojne prijateljice – kažu Marijina braća.

Iz Beča došle u Donju Mahalu

Obje djevojke živjele su i radile u Beču, a u Donju Mahalu došle su kako bi dočekale Novu godinu. Magdalenini roditelji su iz Splita. Uz Magdalenu imaju još jednu kćer i sina. Zbog blagdana nisu poznati detalji o transportu tijela pokojne Magdalene u Split.

Komentara 4

Avatar meritokracija
meritokracija
22:36 01.01.2017.

Mediji bi trebali na naslovnicama upozoravati na moguće posljedice trovanja plinom - slučaj na Medveščaku gdje je istovremeno uključivanje plinskog bojlera i nape usmrtio osobu je vjerujem mnogima nepoznanica. Pustite guzice i cice, budite ljudi i osvjestite narod, motivirajte gaa pišući i korisne podatke za napredak društva općenito. Kako osnovati tvrtku, što se traži, kako do sredstava. Zašto robujete zaradi?

VD
vduvivi
00:42 02.01.2017.

Uzas i jednostavno uzas... zivim blizu i nemam rijeci koje bi opisale.. sućut obiteljima.. zbog jedne plinske grijalice... pa nemogu da vjerujem da neko jos uvijek koristi takve grijalice.. dogodilo se precesto jednostavno da bi se uopce koristilo... zbog takve gluposti odose dva mlada zivota.. danas u mahali sutra negdje drugo.. neka je opomena svima koji jos koriste plin.. kad vidim samo one plinske boce muka me uhvati....

TH
than
01:07 02.01.2017.

Nazalost, malo se ocigledno popilo prije izlaska i nije se osjetila malaksalost koju uzrokuje monoksid vec kod blagog trovanja. I dogodila se tuzna sudbina. Steta dva mlada zivota...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije