Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detalji tragedije na Mosoru

Poskliznuo se, udario glavom i preminuo. Kad ga je vidio, brat je doživio srčani udar

Mosor
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
04.03.2018.
u 10:30

Tragedija se dogodila na klizavom terenu i radi se o dvojici braće u dobi od 57 i 60 godina

Dvojica muškaraca smrtno su stradala u subotu navečer, u blizini planinarskog doma na Mosoru, doznaje se od pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinka Prizmića, a policija splitsko-dalmatinska izvijestila je kako za sada ništa ne upućuje na kazneno djelo.

Prema prvim informacijama, tragedija se dogodila na klizavom terenu i radi se o dvojici braće u dobi od 57 i 60 godina.

Obojica su boravili u planinarskom domu. Jedan od njih je izašao po vodu, poskliznuo se na ledu, udario glavom i ostao na mjestu mrtav. Ostatak grupe bio je u domu pa im je bilo neobično zašto se ne vraća. Izašli su ga potražiti i kada su ga našli mrtvog, drugi brat je dobio srčani udar. Uzalud su ga pokušali reanimirati jer je i on preminuo..

Pripadnici HGSS-a su otišli na mjesta nesreće te će pomoći u transportu stradalih.

Prema policijskim informacijama, tragedija se dogodila u subotu oko 19,30 sati.

Tijela stradale braće na Mosoru tijekom dana će biti prevezena u splitsku bolnicu

Tijela braće tijekom nedjelje će biti prevezena u splitsku bolnicu, doznaje se od pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinka Prizmića.

"Planirano je da tijela stradalih sa Mosora budu prevezena u splitsku bolnicu helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a ako to ne dozvole vremenski uvjeti, onda će uz pomoć pripadnika HGSS-a njihova tijela biti prevezena kopnenim putem", rekao je za Hinu Prizmić.

Prizmić je potvrdio kako je mlađi od stradale braće (57) iz planinarskog doma otišao po vodu na obližnji izvor, a pošto je teren bio zaleđen i sklizak, on je pao u taj izvor. "Kad su dvojica preostalih koji su boravili u planinarskom domu, od kojih je jedan bio stariji brat (60) onoga koji je otišao po vodu na izvor, primijetili da se on nije vratio, pošli su u potragu. Vidjevši mrtvo tijelo svojega mlađeg brata, srce starijeg brata je otkazalo te je i on umro na licu mjesta", kazao je Prizmić.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska je u nedjelju izvijestila kako je na Mosoru obavljen očevid te nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, te da je o događaju smrtnog stradavanja dvije osobe na Mosoru obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

Ključne riječi

Komentara 26

DU
Deleted user
09:57 04.03.2018.

Jako rijetko u Hrvatkoj da dva bratu u šezdestim imaju još dobar odnost i idu zajedno na planinarenje. Svaka im čast imali su lijep život. Većina braće i sestara se posvađaju oko jednog kvadrata zemlje. Iako taj kvadrat ima cijenuu a iskren i dobar odnos se ne može kupiti. Bili su i braća i prijatelji. Više se u životu ne može očekivati.

SL
sljivik19
23:08 03.03.2018.

Jako jako žalosno.

NA
narod1
23:33 03.03.2018.

Sućut rodbini, tragična sudbina planinara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije