Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONAĐENI KOD VRBOVSKOG

Tragedija na Kupi: Skupina migranata pokušavala prijeći granicu, dvojica preminula

S migrantima upao u Kupu
Nikola Ćutuk/ PIXSELL
05.04.2022.
u 09:13

Pronađeno je šest stranih državljana, od kojih je jedan preminuo, a prema izjavama preživjelih, svi su iz Konga

Šest stranih državljana pronašla je policija na nepristupačnom terenu uz rijeku Kupu na širem području Vrbovskog, od kojih je jedan mlađi muškarac preminuo jer je pronađen u besvjesnom stanju i pothlađen. Policija je kasnije pronašla još jedno mrtvo tijelo nepoznate muške osobe. 

Kako je izvijestila PU primorsko-goranska, policija je postupala po dojavi slovenskih kolega zaprimljenoj u večernjim satima 3. travnja. 

Nedugo po dojavi, preksinoć nešto poslije 21 sat pronašli su pet stranih državljana na nepristupačnom terenu uz obalu rijeke Kupe, a nakon kraćeg vremena i mušku osobu koja je bila u besvjesnom stanju i pothlađena. Policajci su mu odmah pružili pomoć i pokušali ga reanimirati, no muškarac je preminuo. 

Jučer se nastavila pretraga terena uz obalu rijeke Kupe, u suradnji policije i pripadnika HGSS-a, a radi pronalaska drugih osoba koje su pokušale nezakonito prijeći državnu granicu.

Po dojavi slovenske policije, tijekom dana je na hrvatskoj obali rijeke u rijeci pronađeno još jedno mrtvo tijelo nepoznate muške osobe. Prema izjavama pronađenih osoba, sve su državljani Konga.
 
U tijeku je utvrđivanje identiteta preminulih muškaraca i kriminalističko istraživanje nad preostalim pronađenim stranim državljanima radi utvrđivanja okolnosti njihova ulaska i boravka na području Republike Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 16

SB
Sbking
09:41 05.04.2022.

Prirodna granica radi bolji posao od granicne policije.

ČL
članak238
09:24 05.04.2022.

Tuga je golema.... Što nisu išli na granični prijelaz?

Avatar kastanjer2
kastanjer2
09:54 05.04.2022.

Kako su došli do Kupe? Vjerojatno zato što policija radi svoj posao učinkovito. Zato što je na granici BiH postavljena žica koja im olakšava dolazak do Kupe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije