Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tuga u obiteljima

Tragedija na cesti: Mlada majka i otac poginuli na motorima

'20.04.2013., Rakitovica, Donji Miholjac -  U teskoj prometnoj nesreci koja se dogodila oko 20.20 sati izmedju Miholjackog Poreca i Rakitovice sudjelovala su tri motocikla, traktor i osobni automobil,
Foto: 'Davor Javorovic/PIXSELL'
1/3
21.04.2013.
u 19:00

Jelena je bila majka 12-godišnjaka, a Davor otac 6-godišnjeg djeteta. Bivši svekar: Jelena je strašno voljela motore, ali bila je oprezan vozač.

Bila im je to prva duža vožnja ovoga proljeća. Troje prijatelja iz Feričanaca kod Našica sjelo je na svoje motocikle i u sunčanu se subotu zaputilo na motosusret u Belišće. Jelena Eršetić (38) i Davor Vidurinović (33) nisu se, nažalost, vratili kući. Poginuli su u stravičnom sudaru između sela Miholjački Poreč i Rakitovica nedaleko od Donjeg Miholjca. Mirko Lovaković (25) lakše je ozlijeđen. Tragedija se zbila u 20.20 sati.

Sudar s traktorom

– Tri su motocikla, zbog neprilagođene brzine, udarila u traktorski priključak prskalicu ispred njih u koloni – izvijestila je Vesna Žnidarić Bolarić, glasnogovornica PU osječko-baranjske.

Od siline udara, Davorov se motocikl, pretpostavlja se, odbio od prskalice u drugi trak i udario ravno u automobil koji je nailazio iz suprotnog smjera. Na mjestu je preminuo. Tijelo je mlade žene, navodno, odbačeno u kanal.

– Jelena je strašno voljela motore. Bila je sitna pa sam je znao pitati kako će ga uopće podići. No, bila je oprezan i izvrstan vozač, u Njemačku je išla njime, nikada nije padala – priča kroza suze njezin bivši svekar Martin Eršetić. Motor je kupila prije pet godina, kada se razvela. Iza nje je ostao 12-godišnji sin Manuel koji je majci bio jako privržen.

– Najprije su nam rekli da je ozlijeđena, no kada smo čuli da su preminuli muškarac i žena, odmah smo shvatili... – dodaje.

Iz Belišća se u subotu navečer u Feričance vraćala kolona od sedam motociklista. Četvorica su malo odmaknula.

Vraćali se u koloni

– Mirko je bio dovoljno svjestan pa ih je nazvao da se vrate. No, kada su stigli, njima dvoje više nije bilo spasa – govori.

Članovi mjesnog motokluba i prijatelji okupljali su se u dvorištu Vidurinovićevih. Davor je Suzuki od 600 kubika kupio prije šest godina.

– Bio je u subotu sretan i veseo. Pitao me hoću li ići s njim u Belišće. I sam vozim 40 godina. Ja sam mu i usadio ljubav prema motorima, nažalost – priča otac Ivan. Davor je otac šestogodišnjeg djeteta.

>>Težak sudar kod D. Miholjca, dvije osobe poginule, jedna ozlijeđena

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije