Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASOVAN POKOLJ

Situacija je sve gora: Snajperisti će usmrtiti 10 tisuća deva u Australiji

požari u Australiji
Foto: REUTERS
1/7
08.01.2020.
u 12:01

Južnoaustralsko ministarstvo ekologije, koje podržava ubijanje deva, tvrdi da mnoge od njih ionako ugibaju od žeđi ili bivaju pregažene u stampedima do vode.

Australski snajperisti u srijedu su uzletjeli helikopterima u misiju ubijanja 10 tisuća deva koje se u potrazi za vodom u golemim krdima približavaju naseljenim mjestima i ugrožavaju domorodačko stanovništvo. 

Dužnosnici u saveznoj državi Južnoj Australiji kažu da "ekstremno velika" krda gladnih i žednih deva okružuju ruralne zajednice, oštećuju infrastrukturu i predstavljaju opasnost za vozače. 

Australijom haraju šumski požari, a zbog najgore suše otkako postoje podaci neki su manji gradovi ostali bez vode. 

Masovan pokolj deva bit će na području poznatom pod nazivom Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) na sjeverozapadu Južne Australije, gdje živi oko 2300 Aboridžina, pišu mjesni mediji. 

Južnoaustralsko ministarstvo ekologije, koje podržava ubijanje deva, tvrdi da mnoge od njih ionako ugibaju od žeđi ili bivaju pregažene u stampedima do vode

požari u Australiji
1/7

"U nekim slučajevima uginule su životinje zagadile važne izvore vode", tvrde u ministarstvu. 

Deve su uvezene u Australiju sredinom 19. stoljeća kako bi pripomogle u istraživanju golemih prostranstava u unutrašnjosti. 

Australija danas vjerojatno ima najveću populaciju deva u svijetu, sa službenim procjenama da ih oko milijun luta australskim pustinjama. Često ih smatraju štetočinama jer zagađuju vodu i brste autohtonu floru. 

Video: Požari u Australiji

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
12:35 08.01.2020.

Ovo je pokazatelj tko su sadašnji stanovnici australije. Istrijebili su domoroce, a sada se ponovno u 21. stoljeću igraju boga i odlučuju tko će živjeti a tko umrijeti. Ministarstvo odobrava ubijanje životinja i to u kojoj brojci. Koji normalan um može biti za ubijanje životinja, s jedne strane se skuplja novac da se pomogne jadnim životinjama a na drugoj strani se naručuje ubojstvo određene vrste. Dno dna, ta australija je bila zatvor na otvorenom, najgori šljam je doseljen tamo pa su nakon odsluženja kazne dobivali zemljište i postali uzorni građani australije. Temelji te države su pljačka, genocid, besramno ponašanje bijelog čovjeka.

ZN
znam
14:07 08.01.2020.

Ovakva tragedija rezultat je nekoliko pogresnih poteza: 1) unistavanje i razmjestanje domorodaca koji su znali kako zivjeti sa prirodom, 2) doprinos povecanja CO2 sa izvozom uglja i nepotpisivanjem pojednih sporazuma o redukciji CO2, 3) nemam dojam da su vatrogasci adekvatnono opremljeni (kanaderi) sukladno svojoj ekonomskoj moci, ukljucujuci prevenciju. Nazalost, poljedice ce osjecati cijela Zemlja a posebno AUS, NZ i Juzna Amerika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije