Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica pokolja
Povratak na članak

Tovarnički Srbi načinili popis koga treba ubiti

Na današnji dan prije 69 godina partizani su, prema nepotpunim podacima, ubili 51 Tovarničanina, Hrvata i Nijemaca, vojnika i civila koji su se tog dana zatekli u Tovarniku, a ubijeni su na najbrutalnije načine - nožem, letvama i bacanjem sa zvonika pravoslavne crkve.

Komentari 8

CA
canajrasim
22:50 08.12.2013.

bagra komicetnicka

VL
ST
stric8
21:41 08.12.2013.

..pod zvijezdom petokrakom ...činjeni zločini nad Hrvatima ...1944-e..... ...pa ponovljeni 1991-e ...zanimljivo ...izvršitelji zločina...u oba slučaja ...nisu poznati....kao ni nalogodavci zločina ...bez obzira što postoje živi svjedocipostoje živi svjedoci

VL
Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
22:29 08.12.2013.

A spomenici ubojicama i dalje stoje širom Hrvatske.

VL
Avatar popišulja
popišulja
08:06 09.12.2013.

zanimljivo je kako su srpski "antifašisti" sklapali popise za genocid a pod paskom "partizanskih antifašista" što više pišete o tom zločinačkom komunizmu, to će se više faslifikata otkrivati , a falsifikati su usmjereni uglavnom u prikrivanje imbecila komunista tog doba....zvjeri, a ne ljudi !

VL
Avatar comparator
comparator
13:47 09.12.2013.

Uopće mi nije čudno što Hrvatska zaostaje u razvoju i u koji spadaju i demokratski procesi a to uvjerenje crpim iz podatka da se protiv nje t.j protiv hrvatskog naroda vodi smišljeni specijalni rat koji vode strane sile s domaćim poslušnicima koji žele protjerati Hrvate u tolikoj mjeri iz Hrvatske i djelova Balkana gdje čine znatnu brojnost da više nebi mogli artikulirati većinski nacionalni stav. Specijalni rat se vodi poticanjem antagonizama i mržnji prema Hrvatima ali i poticanjem drugih nacija na separaciju. Iz ovog članka se jako malo vidi pravi motiv i možemo ga tek naslutiti no agresivna imperijalistička politika susjedne države koristi svaku povjesnu priliku za širenje svoje dominacije pa je po meni to i bio uzrok ovog masakra. Hrvatska danas mora smoći snage oduprijeti se stranim posezanjima i učvrstiti nacionalnu strategiju za zaštitu teritorija i opstanka većinskog naroda što ne umanjuje prava manjina i neznam zašto bi se uvjek trebali dokazivati da manjine imaju zagarantirana prava pa eto i ja to moram napomenuti inače bi bio optužen za ekstremizam. Ovo pišem iz želje da jednom zauvjek zaustavimo mogučnost pokolja nad bilokojom zajednicom i za jačanje povjerenja . Mislim da današnja vlast radi kontraproduktivne poteze i sumnjam da to radi namjerno.

VL
Avatar pašče1
pašče1
22:17 08.12.2013.

Ustaše i fašisti se... đabe pale ....Svijet je to odavno osudio

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.