Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob navijača

Torcidašima koji su palicama napali Bad Blue Boyse deset dana zatvora uvjetno

Ilustracija
Jurica Galoic/PIXSELL
19.04.2021.
u 12:40

Hajdukovi su navijači u četvrtak, 15. travnja u 22.45 sati u prostorijama Udruge navijača Dinama u Mesićevoj ulici u Slavonskom Brodu napali Bad Blue Boyse

Deset pripadnika navijačke skupine Torcide iz Splitsko-dalmatinske županije kažnjeni su s deset dana zatvora uvjetno, uz rok kušnje od šest mjeseci, zbog napada na Bad Blue Boyse u Slavonskom Brodu.

Podsjećamo, Hajdukovi su navijači u četvrtak, 15. travnja u 22.45 sati u prostorijama Udruge navijača Dinama u Mesićevoj ulici u Slavonskom Brodu napali Bad Blue Boyse. Dogodilo se to neposredno po završetku susreta Europske lige između Villarreala i Dinama, kojeg su na televiziji pratili dinamovci.

Iz Policijske uprave brodsko-posavske tada su izvijestili kako je desetak pripadnika jedne navijačke skupine došlo pred prostorije udruge. Pritom su oštetili ulazna vrata i prozore na objektu udruge te se fizički sukobili s više pripadnika druge navijačke skupine, koji su prethodno gledali prijenos nogometne utakmice. Sudionici su pritom koristili palice i boce.

Nakon nekoliko minuta, torcidaši su se udaljili s mjesta događaja, odvezavši se automobilima, dok su se Bad Blue Boysi udaljili pješice u nepoznatom smjeru.

Policija je intervenirala odmah po dojavi o događaju i na dvije lokacije (na autocesti A3) zaustavila osobne automobile u kojima su se nalazili sudionici izgreda. Utvrđeno je da se radi o 10 osoba s područja Splitsko-dalmatinske policijske uprave, koji su uhićeni i dovedeni u prostorije policije. Nad osumnjičenima je provedeno kriminalističko istraživanje te su podnesene odgovarajuće prijave.

U nastavku postupanja, policija je napadače uz optužne prijedloge dovela u Općinski sud u Slavonskom Brodu gdje im je u provedenom prekršajnom postupku izrečena kazna zatvora od 10 dana uz primjenu uvjetne osude s rokom kušnje od šest mjeseci. Također je utvrđeno da je 19-godišnjak počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, te protiv njega slijedi kaznena prijava. Policijski službenici nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem, pronalaženjem ostalih počinitelja te podnošenjem odgovarajućih prijava.

Ključne riječi

Komentara 3

KL
Klavocin
18:25 19.04.2021.

Pa kakva je to kazna treba tom sucu poravnat rebra sa tom istom palicom i napadača kaznit sa čevapima

IS
istina00
12:45 19.04.2021.

sramotno male kazne za huligane!

GE
generacija57
13:08 19.04.2021.

Samo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije