Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Temperature rastu

Toplinski val zahvatio Hrvatsku, a vrhunac se tek očekuje. Izdana upozorenja za tri grada

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
30.07.2020.
u 08:38

Upozorenje za toplinske valove izdano je za gotovo cijelu zemlju. Za tri hrvatska grada objavljeno je crveno upozorenje za toplinske valove za subotu

Toplinski val stigao je u Hrvatsku. Visoke temperature nastavit će se i tijekom tjedna, a vrhunac toplinskog vala tek se očekuje. Danas će također biti većinom sunčano te i dalje vruće, na sjevernom Jadranu te u Dalmaciji i vrlo vruće, javlja DHMZ. Uz dnevni razvoj oblaka, pokoji izolirani pljusak može pasti ponajprije u Gorskom kotaru te u slavonskom gorju. Najviša je dnevna temperatura između 31 i 37 Celzijevih stupnjeva.

Upozorenje za toplinske valove izdano je za gotovo cijelu zemlju. Za tri hrvatska grada objavljeno je crveno upozorenje za toplinske valove za subotu, i to za područje Knina, Rijeke i Splita. Za područje Rijeke velika opasnost od toplinskog vala na snazi je i za sutra.  

Foto: DHMZ

"Pretežno sunčano i vruće, ali posvuda ne i stabilno – jedna je od kraćih najava vremena u nastavku ovog iznadprosječno toplog tjedna. Pritom svakodnevno gotovo posvuda postoji opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje, a uglavnom u kopnenom području i vjerojatnost pljuskova s grmljavinom, posebice u petak. Naravno, kako je to uobičajeno u toplom dijelu godine, ponegdje je moguće i olujno nevrijeme s tučom, ali nije moguće pouzdano predvidjeti gdje i kada", piše glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Do kraja tjedna bez znatnije promjene...

"U petak u unutrašnjosti postoji vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu, koji ponegdje mogu biti izraženiji, ali oni neće donijeti mnogima željeno osvježenje. Za vikend i dalje pretežno sunčano i vruće. Vrućina će na Jadranu biti izražena, osobito zato što će trajati još nekoliko dana, a i noći će često biti vrlo tople. Prevladavat će sunčano, uz vjerojatnost za poneki pljusak uglavnom u Istri. Puhat će slab do umjeren maestral", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
Oblivion
09:13 30.07.2020.

Čude se visokim temperaturama usred ljeta ko pura dreku. Ovim putem pozivam sve starije građane da idu posjetiti svoju kumu, kuma, priju, svekrvu na drugi kraj sela u vremenu od 11 do 17, pješice bez pokrivala na glavi

AN
antiekstremist
08:44 30.07.2020.

Ljeto a vruće ? Nevjerojatno !

PR
pravednik2
08:51 30.07.2020.

Mnogo ljepše nego zimski pejsaži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije