Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kiša nakon sunca

Toplinski udar još danas, sutra posvuda osvježenje

23.07.2017.
u 08:09

Lokalno jači razvoj oblaka te pljuskovi i grmljavina mogući su ponajprije u Međimurju gdje se nadaju da će ih zaobići nevrijeme

Iako se uglavnom očekuje suprotno, ovoga puta nakon sunca dolazi kiša pa se tako nakon jučerašnjega toplinskog udara već danas na kraju dana može očekivati promjena vremena. Ipak, prema prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), danas su najveće šanse za to na krajnjem zapadu.

– Lokalno jači razvoj oblaka te pljuskovi i grmljavina mogući su ponajprije u Međimurju te uz granicu sa Slovenijom – objasnili su iz DHMZ-a. Međimurci se nadaju da će ih ovoga puta ipak zaobići veće nevrijeme, s obzirom na to da su od početka srpnja već nekoliko puta zbrajali štetu nakon velikih oluja.

U ostatku zemlje još će tijekom dana biti sunčano, vruće i sparno te će se temperature u cijeloj zemlji penjati do 35 stupnjeva, kao i jučer kada su se hlad i osvježenje tražili na svakom koraku. Toplinski je val prema DHMZ-u pogodio cijelu zemlju, a vruće će biti još i sutra kad će se maksimalna temperatura zraka penjati “samo” do 33 stupnja. Osjetni će se pad temperature osjetiti tek od utorka kad će maksimalna jutarnja temperatura biti 16, a dnevna 23 stupnja. Osvježenje se očekuje u cijeloj zemlji, a vjerojatno i naoblačenje s mjestimično jakim pljuskovima.

– Dotad apeliramo na ljude da se paze toplinskog vala i da poduzmu mjere za zaštitu od visokih temperatura – poručili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” te upozorili da ponovno zatopljenje opet počinje u drugoj polovici tjedna. 

Komentara 5

PR
prajdali100
09:01 23.07.2017.

Ovo ljeto i vrucine su dojadile.Lijepi mraz !

DU
Deleted user
09:47 23.07.2017.

I vrijeme je.

JI
jimpx131
10:55 23.07.2017.

Daj nek više završi ljeto, di je zima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije