Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Top vodič za sezonce: Evo kako pronaći najbolji sezonski posao ove godine

Valamar
Foto: Promo
1/4
05.02.2018.
u 09:59

Valamar Riviera nudi 20 posto veće plaće od prosjeka u turizmu

Sezonci u turizmu već su godinama među najtraženijima na tržištu rada. Hrvatska ruši turističke rekorde, grade se novi hoteli uz milijunske investicije, raste broj gostiju i zaposlenost u turizmu. Prošle godine, prema istraživanju portala Moj Posao, broj natječaja za turističke djelatnike porastao je 27 posto u odnosu na 2016. Već sada je na Zavodu za zapošljavanje objavljeno više od 2000 natječaja, a za sve one koji budućnost vide u turizmu, sada je pravo vrijeme za pronalazak posla. Valamar Riviera kao najveća turistička kompanija u zemlji ove će godine premašiti brojku od 6600 zaposlenih u 30 hotela i 15 kampova u Poreču, Rapcu, na Krku i Rabu te u Dubrovniku. Valamar je lider u odmorišnom turizmu i jedan od najpoželjnijih domaćih poslodavaca, koji isplaćuje 20 posto veće plaće od prosjeka turističkog sektora te osigurava najbolje uvjete za rad sezoncima.

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
- U Valamaru mi je omogućeno napredovanje od prvog dana zaposlenja. Počela sam kao konobarica i barmenica, ali sam pomagala i u svim ostalim aktivnostima. Nakon prve sezone sam nagrađena kao najbolja zaposlenica te su mi ponudili da budem stalni sezonac. Sada radim u beach-baru u Rapcu i sigurna sam da ću za koju godinu biti voditeljica jednog takvog objekta - priča ekonomistica Melisa Okić (25) iz Labina koja je u Valamaru našla sve što je željela od posla - pristupačne šefove, odlično okruženje kolega i izvrsne uvjete rada. Ima status stalnog sezonca koji joj jamči zaposlenje u Valamaru minimalno devet mjeseci godišnje tijekom tri godine.

- Svake godine odradim cijelu sezonu, ali plaću primam i u ostatku godine. Imamo zdravstveno i mirovinsko osiguranje, a dobivamo i božićnicu. Nije naporno raditi kao barmenica jer uživam u poslu, tijekom sezone imamo slobodne dane, a stignem i svaki dan otići na plažu - dodaje Melisa koja svoju budućnost definitivno vidi u turizmu.

Svi koji su zainteresirani za sezonski posao u Valamaru mogu se prijaviti na web stranici dobarposaouvalamaru.com. Za sve koji traže sezonski posao donosimo vodič o tome što mogu očekivati i kako pronaći najbolji posao ove sezone.

1. EVO KADA SE I KAKO PRIJAVITI
Pravo je vrijeme za prijavu za sezonski posao u turizmu. Sezonski radnici na svojim radnim mjestima u hotelima i kampovima moraju biti već u travnju ili svibnju, stoga proces zapošljavanja počinje već u siječnju. Na stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje već je oglašeno više od dvije tisuće radnih mjesta u uslužnim i ugostiteljskim zanimanjima. Najvažnije je pripremiti kvalitetan životopis jer je to najčešće prvi kontakt poslodavaca i potencijalnih zaposlenika. Valamar Riviera upravo je u procesu zapošljavanja sezonskih radnika. Svi koji su zainteresirani za posao moraju se što prije prijaviti na web stranici dobarposaouvalamaru.com.

2. NAJTRAŽENIJI SEZONSKI POSLOVI
Konobar/barmen, kuhar, pomoćni radnik u kuhinji, sobarica/spremačica, pomoćni kuhar i recepcionar bili su najtraženija zanimanja prošle godine prema istraživanju portala Moj Posao. Očekivano, polovica od 6500 oglasa objavljenih od 1. siječnja do 30. rujna prošle godine odnosila se na priobalne gradove, a u čak 54 posto slučajeva kandidati nisu trebali imati radno iskustvo. Međutim, uvijek je dobro znati barem jedan strani jezik, što je tražilo 37 posto poslodavaca. Doznaj koje sve sezonce traži Valamar Riviera. Pogledaj sve oglase za posao i prijavi se na web stranici dobarposaouvalamaru.com. Osim najtraženijih sezonskih poslova, hotelske kompanije stalno traže i zapošljavaju u svim službama: financijama, kontrolingu, ICT-u, prodaji, ljudskim resursima i mnogim drugim.

Foto: Promo

3. DOZNAJ GDJE SU NAJVEĆE PLAĆE
Iako su plaće u Gradu Zagrebu općenito najviše, kad je u pitanju turizam, niže su od onih na Jadranu. Prema istraživanju portala Moj Posao, najbolje zarađuju turistički djelatnici u Dubrovačko-neretvanskoj i Istarskoj županiji. Najviše plaće imaju kuhari te recepcionari. Valamar Riviera isplaćuje plaće koje su 20 posto više od prosječne plaće u turističkom sektoru u Hrvatskoj. Valamar nudi najbolje uvjete u Hrvatskoj za sezonski rad u turizmu i priliku za razvoj karijere u turizmu.

4. SMJEŠTAJ I HRANA OBAVEZNA
Jedan je od najvažnijih kriterija sezonaca pri odabiru posla je i taj imaju li pokrivene smještaj i prehranu. Te informacije svakako treba tražiti. Valamar sezonskim zaposlenicima, koji dolaze raditi u destinacije izvan svog mjesta prebivališta, osigurava odlične uvjete smještaja i tri obroka dnevno u hotelu za zaposlenike Kuća Valamar. U taj je projekt kompanija u posljednje dvije godine uložila 60 milijuna kuna. U destinacijama Rabac i Krk nedavno su dovršene Kuće Valamar, potpuno uređeni objekti za zaposlenike, s jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama i vlastitim kupaonicama, televizorom i hladnjakom. U Kući Valamar potpuno je opremljena kuhinja, blagovaonica, praonica, prostor za odmor, vrt s roštiljem i vanjskom teretanom.

5. POSAO U TOP-DESTINACIJAMA
Kao lider u turizmu Valamar Riviera ima svoje hotele i kampove u destinacijama Dubrovnik, Poreč, Rab, Krk, Rabac, koje su ujedno među najtraženijim destinacijama domaćih i stranih turista. Posao u top-destinacijama jedan je od najvažnijih kriterija mlađih sezonaca, koji osim posla traže i zabavu te dodatne sadržaje u destinacijama u kojima rade.

Foto: Promo

6. SEZONAC - PRVI KORAK U OSTVARIVANJU KARIJERE U TURIZMU
Turizam je djelatnost koja pruža najbolje prilike za razvoj karijere. Sezonci doista mogu jednog dana postati direktori hotela. U turizmu prednost imaju oni koji su prošli sve stepenice posla, pa imaju vrijedno iskustvo u komunikaciji s gostima te razumiju sve razine posla u jednom hotelu ili kampu. U Valamaru je sezonski posao prvi korak prema stalnom cjelogodišnjem radu i razvoju karijere u turizmu. Najveća turistička kompanija u zemlji godini ponudit će u 2018. godini 1200 ugovora za stalne sezonce i 400 novih ugovora za stalni radni odnos. Nude puno prilika za izgradnju karijere te mogućnost edukacije i razvoja u okviru Valamar Akademije s individualnim pristupom svakom zaposleniku.

7. POGODNOSTI STATUSA STALNOG SEZONCA
Sezonski zaposlenik ima mogućnost dobiti status stalnog sezonca. Stalni sezonac je osoba koja u sezoni radi minimalno šest mjeseci, a izvan sezone prima novčanu pomoć u sklopu mjere Stalni sezonac. Tako cijelu godinu ima određena primanja, no nema nužno sve benefite kao stalni zaposlenici. Valamar Riviera ima program "Valamar +3", kojim uvjete rada stalnih sezonaca maksimalno izjednačava sa zaposlenicima u stalnom radnom odnosu. Osigurano im je zaposlenje devet godišnje tijekom tri godine te produljeno mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Stalni sezonci također imaju prednost pri dobivanju ugovora na neodređeno vrijeme. Više informacija o mogućnosti zaposlenja u Valamaru potražite na dobarposaouvalamaru.com.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije