Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tonino Picula:

'Srbi i Bošnjaci postaju kao Turci i Armenci?'

07.05.2014., Zapresic - Kandidat za zastupnika u Europskom parlamentu Tonino Picula odrzao tribinu u gradskoj vjecnici. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
03.07.2015.
u 07:10

Druga je mogućnost da narodi u BiH razviju odnose kakvi su između Nijemaca i Poljaka, kaže, najavljujući novu rezoluciju o genocidu

Hoće li Srbi i Bošnjaci ubuduće imati odnose kao Nijemci i Poljaci ili će odnos biti kao između Turaka i Armenaca? Pitao je to u svom govoru na Odboru EU za vanjske poslove u povodu 20. obljetnice genocida u Srebrenici SDP-ov eurozastupnik Tonino Picula, ciljajući na to što Turska ni nakon stotinu godina ne priznaje genocid nad Armencima. Picula, koji će idućeg tjedna kao predsjednik izaslanstva za odnose s BiH i Kosovom biti u Srebrenici, ističe i kako su Ratko Mladić i Radovan Karadžić izvedeni su pred lice pravde.

– Ali, hoće li završna presuda donijeti pomak u pomirenju i koliko je vremena potrebno da ono započne – istaknuo je na sastanku na kojem su bili i članovi obitelji žrtava.

– Osam tisuća muškaraca i dječaka – vaši susjedi, prijatelji, rođaci, muževi, braća i sinovi ubijeni su pred vratima međunarodne zajednice i na pragu ujedinjene Europe, što je sramota za međunarodnu zajednicu, za europske zemlje – rekao je Picula. Najavio je i da se u Europskom parlamentu odlučuje o novoj rezoluciji o Srebrenici.

>> Vuk Drašković: Bošnjacima je Srebrenica isto što i Srbima Jasenovac

>> Srebrenica više neće biti dio Republike Srpske?

Komentara 29

RU
rukomlat
14:16 03.07.2015.

"za ime Boga, Bogoje! nisam ja vise Bogoje sad se zovem Mustafa, i vise ne idem u crkvu, sad idem u dzamiju. I vise nisam vidar i celebnik vec hecim... A ko je onaj junak sto me udari. Rodom je srbin zovu ga srbin Hamza, a zato on udara i kad ne treba. Poturici niko ne veruje, ako je turcin krvav do lakata, poturica mora biti krvav do ramena... Brzo si naucio taj nauk moj mustafa."

KI
kimi
13:29 03.07.2015.

U Bosni je prema zvaničnim podacima je u periodu od 92 do 95 stradalo 104.732 osobe od toga 42.106 civila, znači muškaraca, žena i dece. Zašto je posle 20 godina fokusiran samo zločin u Srebrenici? Pa bili su i Ahmići gde je HVO izvršio masakr nad Muslimanima, a samo sat vremena kasnije su Muslimani izvršili masakr nad Hrvatima u Trusinama a da ne pominjem Nasera Orića i masakre koje je izvršio u okolnim srebreničkim selima. Da li su te žrtve manje vredne pa se ne pominju u rezoluciji? Na žalost ti jadni ljudi trenutno služe samo za trenutno političko potkusurivanje.

RU
rukomlat
12:09 03.07.2015.

nikad s turcima i poturicama, nikad, al nikad, al bas bas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije