Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O negiranju genocida

Vuk Drašković: Bošnjacima je Srebrenica isto što i Srbima Jasenovac

Vuk Drašković
Foto: Youtube Screenshot
25.06.2015.
u 13:37

Iz vlastitog iskustva znamo koliko boli kada bilo tko negira te velike zločine nacističkog ustaškog režima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, kazao je Drašković

Predsjednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković smatra da svako negiranje genocida u Srebrenici ratne 1995, njegovo relativiziranje ili pokušaji opravdavanja zločinima prethodno počinjenih nad Srbima, Srbiju i srpski narod guraju u 'civilizacijski i moralni sunovrat'.

U intervjuu sarajevskom tjedniku "Dani" čije dijelove prenosi Blic Drašković naglašava da je tokom zločina nad Bošnjacima u Srebrenici, koji je Sud u Haagu okarakterizirao kao genocid, počinjen i strašan zločin nad Srbijom i srpskim narodom - zločin nad, kako kaže, 'našom poviješću i našom savjesti'

- Bošnjacima je Srebrenica isto što i Srbima Jasenovac, Jadovno ili jama Ržani do. Iz vlastitog iskustva znamo koliko boli kada bilo tko negira te velike zločine nacističkog ustaškog režima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Baš zato se srebrenički genocid nikada ne smije osporavati, zato ga i ne osporava veliki dio Srba - kaže Drašković.

>> Srbija o rezoluciji o Srebrenici: To nije dobro za odnose u regiji!

Komentara 111

AD
adokrmpot
14:05 25.06.2015.

nisam čitao cijeli inervju pa mi nije jasno šta poručuje gospodin koji je svojevremeno poručivao da onome ko podigne drugu zastavu osim srpske ode i zastava i ruka?no,i meni kao i većini hrvata ne pada na pamet braniti zločine ndh tako da ne razumijem poantu.isto tako u Hrvatskoj nitko ne pokušava sa ustašama ono što u Srbiji pokušavaju sa četnicima!

DU
Deleted user
14:19 25.06.2015.

Vuk Drašković je jedan od najvećih zločinaca, koji ovim pričama već više od 20 god. pere svoju zločinačku biografiju. On i Šešelj, kao kumovi su se prvi posvađali, jer je Šešelj inzistirao da sve paravojne formacije budu pod komandom JNA, a Drašković to nije želio, jer bi tako ostao bez pljačkaškog plena. Zato je Drašković prvi svoje kriminalce slao u Liku i Krajinu, a Šešelj je svoje pridružio JNA, i zato protiv Šešelja nema dokaza. Glavni Draškovićev kriminalac Giška je likvidiran blizu Gospića. Drašković mu je pričao hvalospjeve, i govorio da će mu podići spomenik u centru Beograda, a sada je obrnuo ploču i odriče ga se. A zašto sve to? Zato, jer je Drašković, a ne Šešelj morao biti procesuiran u Haagu. Zato sada pjeva drugu pjesmu taj zlikovac Drašković i svakome su uvlači, da ne bi odgovarao. Ali sve se da provjeriti, i što je pričao o Hrvatima i o Muslimanima u Novom Pazaru i svugdje. Taj Drašković je najljigaviji lik u političkoj povijesti.

OV
ovrhovršitelj
14:10 25.06.2015.

Stalno traže izgovor u 1941. za strašne zločine kaj su napravili 1991-95. ali to im neće proći......treba ih kazniti maksimalno za sve ono kaj su napravili na teritoriju ex Yu.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije