Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASKOL U HDZ-U

Tomo Medved: 'Penava nije viteški prihvatio poraz, izgovorene su opasne laži'

Foto: VL
20.05.2020.
u 17:06

Što sad dalje očekuje vukovarski HDZ objavio je ministar Tomo Medved koji je nešto nakon 16 sati u Vukovaru održao konferenciju za novinare.

Svega nekoliko sati nakon konferencije za novinare na kojoj je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima napustio HDZ u Vukovaru, održana je i konferencija za novinare na kojoj je predstavljen povjerenik HDZ-a za Grad Vukovar Nikola Mažar, a koji je ravnatelj Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje. U svome govoru Mažar je najavio skoro organiziranje unutarstranačkih izbora za GO HDZ-a Vukovar.

-Nastavit ćemo sa svojim članovima, simpatizerima i svim građanima Vukovara stvarati jedan bolji  i ljepši Vukovar, Vukovar koji neće biti samo ponos nego i Vukovar pun radosti, osmjeha, djece i slobode, rekao je Mažar dodajući kako je HDZ zapravo napustio manji dio Gradskog odbora stranke.

Saborski zastupnik Zvonko Milas kazao je kako su put Penave označile riječi da je Vlada Andreja Plenkovića najbolja hrvatska Vlada ikada, preko prosvjeda pa do izlaska iz stranke. Poručio je i kako je HDZ izgradio Ivana Penavu i Damira Barnu te da će sada izgraditi i neke druge ljude koji će sada voditi Vukovar.

Okupljenima se obratio i zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved koji je rekao kako se na konferenciji za novinare Ivana Penave moglo čuti kako sada već bivši članovi HDZ-a nisu ispunili svoja osobna očekivanja i da su stoga napustili stranku.

-Upravo su osobna očekivanja bila u fokusu, a to nije domoljublja. Domoljublje nije usamljena istina nametnuta većini i kada se ne podredi zajedničkom interesu. Takav način rada je kratkovidno sebeljublje. Građani moraju vidjeti tko koristi žrtvu Vukovara, a tko radi za dobrobit Vukovara. Pojedinci ne mogu grad koristiti za osobne interese, rekao je Medved.

Dodao je i kako se Penava nakon poraza na unutarstranačkim izborima nije viteški podnio poraz i da se ne miri s velikom većinom svojih nekadašnjih stranačkih kolega. Kazao je i kako je iz svega rečeno vidljivo da je izlazak uz stranke pripreman dugo i da se zapravo čekao samo pogodan trenutak kada se može najviše naštetiti interesima stranke. Osvrnuo se i na riječi Penave da im nije ništa vrijedilo 29 godina članstva u HDZ-u rekavši kako je Penava zapravo član HDZ-a puno kraće vrijeme.

Istakao je i kako je opasna laž da je HDZ izdao Vukovar dodajući kako je Vlada RH i do sada pomagala puno Vukovaru kao i da će to nastaviti i dalje raditi na dobrobit svih građana. Na upit novinara kako koliko bi izlazak Penave i njegovih suradnika mogao naštetiti HDZ-u na predstojećim parlamentarnim izborima Medved je rekao kako će unatoč svemu HDZ pobijediti.

-HDZ broji 220.000 članova i najjača je politička snaga u Hrvatskoj. Izlazak malog broja članova neće ni na koji način naštetiti HDZ-u i HDZ će biti pobjednik idućih parlamentarnih izbora. Učinili smo gotovo sve što smo rekli da ćemo napraviti na prvoj sjednici ove Vlade RH koja je održana upravo u Vukovaru, a što nismo učinit ćemo u drugom mandatu, zaključio je Medved.

Ovom prilikom u Vukovaru se okupilo stotinjak članova HDZ-a koji su očigledno bili oponenti Ivana Penave i njegovih suradnika. Uz Mažara tu je bila i Marijana Balić, Zvonko Milas, nekadašnji gradonačelnik Vladimir Štengl, Penavina zamjenica Marija Budimir, Vesna Bosanac, Ljiljana Blažević, Stanko Zadro kao i niz bivših gradskih vijećnika te članova raznih udruga. 

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar Evo zore, evo kroasana
Evo zore, evo kroasana
17:09 20.05.2020.

Pa reci ti onda što je istina, koliko ste uhitili, procesuirali i osudili ratnih zločinaca za zločine na vukovarskom području i jeste li ili niste dogovorili s Pupovcem i ostalima praktično rasni zakon da samo pripadnici manjina mogu popisivati manjince.

DU
Deleted user
17:22 20.05.2020.

Izgleda da gospodi iz HDZ koji su u vladi iako su izgubili dvoje izbore ne mogu shvatiti da članstvo i simpatizeri ne žele politiku koju vodi Plenković, ne samo da su na izborima to pokazali i potpisi preko 400 000 je revolt ne slaganja sa politikom koju Plenković provodi.

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
17:20 20.05.2020.

Tko ce podnijeti Ustavnu tuzbu zbog diskriminacije vecinske populacije u odnosu na manjinsku..? “Manjinci“ su se poprilicno razbahatili i moglo bi im se obiti o glavu. Vec jednom jest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije