Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjedni skup ispred HDZ-a

Tomo Medved: 'Nemojmo javno raspravljati o sadržaju izvješća SOA-e '

Slavonski Brod: Ministar Tomo Medved na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
17.09.2022.
u 14:24

Na pitanje novinara, je li vrijeme da se sazove sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, Medved je kazao kako je predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio poziv za sazivanje sjednice Vijeća onoga trenutka kada je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu, ali da ona do sada nije sazvana.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved pozvao je u subotu iz Vukovara da se ne relativizira i javno ne raspravlja o izvješću koje je sastavila sigurno-obavještajna zajednica vezano uz subotnji prosvjedni skup ispred HDZ-a i poruke koje su odande odaslane.

"Naša sigurnosna i obavještajna zajednica doista profesionalno i ozbiljno radi svoj posao. Činjenica jest da sigurnosno-obavještajna zajednica bilježi postojanje određenih skupina u hrvatskom društvu koje je potrebno posebno pratiti i koje čine protuzakonite radnje i usmjeravaju svoje djelatnosti u svjetlu radikalizacije postupanja, a to smo imali priliku vidjeti prošle subote na prosvjedu ispred HDZ-a", kazao je Medved.

Rekao je kako je i prije subotnjeg prosvjeda ispred HDZ-a, sigurnosno-obavještajna zajednica pratila i ukazivala na postojanja određenih radikalnih skupina, koje imaju za cilj nasilno svrgavanje legalno izabrane vlasti.

Po njegovim riječima, jako je važno da je sigurnosna zajednica, nakon subotnjeg prosvjeda, dostavila temeljito izvješće državnom vrhu kao i nadležnom saborskom odboru.

"Važno je da taj odbor temeljito prouči sadržaj toga izvješća i provede raspravu o njegovom sadržaju. Jednako tako, na razini Vlade ozbiljno shvaćamo sve elemente koji su sadržani u izvješću i oni se ne mogu relativizirati. Nitko nije opovrgnuo sadržaj tih izvješća", naveo je Tomo Medved uputivši poziv da se ne relativizira sadržaj toga izvješća i elemenata koje su navedeni u njemu.

"Nemojmo javno raspravljati o sadržaju tih izvješća", pozvao je.

Na pitanje novinara, je li vrijeme da se sazove sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, Medved je kazao kako je predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio poziv za sazivanje sjednice Vijeća onoga trenutka kada je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu, ali da ona do sada nije sazvana.

Zamoljen da komentira stav predsjednika Milanovića da Mariu Kapulici nije mjesto u Odboru za nacionalnu sigurnost, Medved je kazao kako Mario Kapulica nije iznosio detalje izvješća. "Nitko nije osporio niti jedan segment onoga što je Mario Kapulica iznosio i on odgovorno obnaša svoju dužnost kao član odbora", komentirao je Medved koji je u Vukovaru bio nazočan obilježavanju 31. obljetnice Bitke za Vukovar.

Ključne riječi

Komentara 2

FE
fefellerunt
20:47 17.09.2022.

Zašto je uopće izvješće "tajne službe" u javnosti? Druga stvar koliko je ozbiljno to izvješće. kako naše tajne i sigurnosne službe rade vidi se po sprovođenju zakona, odlascima vojnih pilota u druge vojske , lopovluku na štetu države itd , , Onda se još medved pita o tome

DU
Deleted user
18:57 17.09.2022.

Upozorba o radikalizaciji i najava borbe protiv radikalizacije je pomalo smiješna.Problem sa radikalizacijom imamo već duže vrijeme svi o tome upozoravaju a ništa se ne radi.Kao što reće predsjednik nije problem u onoj dvojici maloljetnika nego o tome tko stojiji iza njih a to se neće utvrđivati jer nekome koristi za dnevno političke obraćune.Zar već duže vrijeme nemamo problema s nacističkim pozdravima i ikonografijom koja se tolerira od strane vlasti a oni kao upozoravaju na radikalizaciju.Kako okarakterizirati šator usred zagreba i prijetnju plinskim bocama.To nije radikaslizacija.Postrojavanja nacističkoustašoidnih grupacija iako se Hrvatska temelji na temeljima anti fašizma.Što znači prisustvo HOS-a na zadnjem prosvjedu istina oni su dali puno za stvaranje Hrvatske ali ne bi smjeli propagirati nacizam i raspirivati mržnju prema takozvanim neistomišljenicima je ne vidim protiv koga se oni bore ako imamo slobodnu Hrvatsku i nitko osim njih ne djeluje javno van ustava Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije