Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUŠTENI IZ PRITVORA

Medved: HVO-ovcima ćemo pružiti konzularnu, pravnu i materijalnu pomoć

Ante Šprlje i Tomo Medved
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.11.2016.
u 17:47

Pozdravljamo odluku Suda, držimo da je sukladna praksi da se u BiH osumnjičeni brane sa slobode, rekao je Šprlje

Ministar pravosuđa Ante Šprlje i ministar branitelja Tomo Medved pozdravili su danas odluku Suda BiH o puštanju bivših pripadnika HVO-a osumnjičenih za ratne zločine da se brane sa slobode.

– Pozdravljamo takvu odluku, držimo da je sukladna praksi da se u BiH osumnjičeni brane sa slobode, nadamo se da će se to događati i ubuduće i da će sve teći svojim pravilnim tijekom – rekao je Šprlje.

Rekao je da će osumnjičenici imati pravnu pomoć, da se nadaju da će sve proći bez nepredviđenih radnji te da će pravosuđe BiH slučaj privesti kraju. 

– Podržavam odluku suda da se brane sa slobode. Pratit ćemo stanje – rekao je Medved.

Medved je naglasio i da će Hrvatska pružiti konzularnu, pravnu i materijalnu pomoć odvjetničkim timovima gdje obitelj to ne bude mogla sama učiniti.

>> Brigadni general HV-a Vinko Štefanek: Postrojbe HVO-a u Orašju bile su pod zapovjedništvom HV-a

>> SAD izručile BiH bivšu pripadnicu HVO-a osumnjičenu za ratne zločine

Komentara 5

IS
Iskra1
17:26 09.12.2016.

Baoticevo ponasanje prema civilima i uopce onima koji se nadu u podcinjenoj situaciji, AKO ISTINITO kako je to gore navedeno, bila bi ne samo sramota i osvetnicko ponasanje kao sto to rade nasi neprijatelji Hrvatima, a oskrnavljanje imidza HVO i neodgovornost prema HVO i Hrvatskom bicu i dobronamjernosti Drzave je od neprocjenjive stete i neoprostivo.

MI
Mivanm
07:06 01.12.2016.

Gosp.ministre zasto vi djelite i razbacujete novce Drzavnog proracuna kao da je Vas,neka im pomazu i placaju oni gdje zive i placaju poreze a ne Hrvatski gradani a i Vi od tih gradana dobivate lijepu placu i ne samo placu

DU
Deleted user
08:37 01.12.2016.

Sad će povećani budžet imati na što i potrošiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije