Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA JEDNOG I PLJUNUO

Prijetio policajcima i vrijeđao ih: Tomislavu Đakiću (23) umjesto zatvora rad za opće dobro

Facebook/Tomislav Đakić
27.10.2021.
u 16:05

S obzirom da je mladi Đakić u pritvoru u Remetincu proveo mjesec dana, što mu je uračunato u ukupnu kaznu, morat će odraditi ukupno 540 sati

Zbog vulgarnog vrijeđanja i prijetnji smrću četvorici policajaca, i to ne samo vrijeđanja i prijetnji, jer u svom nekontroliranom ispadu bijesa na jednog je i pljunuo, Tomislav Đakić (23), sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, osuđen je na rad za opće dobro.

Točnije, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen je na 10 mjeseci zatvora, ali mu je ta kazna zamijenjena radom za opće dobro po formuli - dva sata rada za jedan dan zatvora.

S obzirom da je mladi Đakić u pritvoru u Remetincu proveo mjesec dana, što mu je uračunato u ukupnu kaznu, morat će odraditi ukupno 540 sati, a tek se treba odlučiti što i gdje će raditi. Uz to mu je određen i zaštitni nadzor, koji može trajati dok ne završi rad za opće dobro, a to uključuje i kućni posjet probacijskog službenika kojem se mora redovno javljati, kao i davanje potrebnih informacija i dokumenata.

Na pleća mu je palo i plaćanje 3 tisuće kuna sudskih troškova, a morat će i na obavezni psihosocijalni tretman. Inače, za kazneno djelo za koje se Tomislavu Đakiću sudilo, a radi se o prijetnji službenim osobama, kazneni zakon predviđa kaznu zatvora u visini od šest mjeseci do pet godina. Podsjetimo, događaj zbog kojeg je Đakić osuđen zbio se lani u lipnju ispred zagrebačkog restorana Trnjanka gdje je policija bila pozvana jer je došlo do sukoba između više muškaraca.

Čim je ugledao policajce Đakić je počeo na njih vikati i psovati ih. Bio je pijan, a u urinu su mu nađeni i tragovi kokaina

>> VIDEO Snimljen trenutak napada: Otišao plivati u jezero s aligatorima pa jedva izvukao živu glavu

Komentara 25

KO
Korumpirani
16:14 27.10.2021.

A kaj ste mislili da bu drugačije,smiješni ste.

SP
Sparks18
16:30 27.10.2021.

Opet tvrdim, jedini problem Republike Hrvatske su suci i drzavi odvjetnici. Svim sucima otkaze, dovesti na period od 5 godina suce izvana dok ne pripreme nov kadar koji nema niti sata rada un hrvatskom sudstvu.

KR
Krud
16:15 27.10.2021.

Odurni balavi tatin sin, na ponos roditeljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije