Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tomislav Panenić osniva novu političku stranku

Najavio je i kako će zatražiti i nadzor Ministarstva financija nad proračunom županije, a moguće je podizanje i kaznene prijave.
24. listopada 2019. u 14:43 6 komentara 813 prikaza
Tomislav Panenić
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/2

Saborski zastupnik Tomislav Panenić najavio je kako će tijekom idućeg mjeseca biti održan inicijalni sastanak s ciljem osnivanja nove političke stranke koja će djelovati na nacionalnoj razini. Progovorio je i o svojoj predsjedničkoj kandidaturi koja je trenutačno upitna.

PRIORITET SU IM MLADI Škibola, Pranić i Panenić osnovali novi Klub zastupnika - Nezavisnu listu mladih

– Nakon burnog ljeta i izlaska iz kluba Mosta javili su se brojni ljudi iz cijele Hrvatske s kojima sada krećem u ovu priču. Na tome sastanku ćemo vidjeti što i kako dalje u svezi s mojom predsjedničkom kampanjom te ću zatražiti suglasnost za nastavak kampanje ili se pak posvetiti novoj političkoj opciji i pripremama za parlamentarne izbore – rekao je Panenić koji nije želio otkriti kako bi se trebala zvati nova stranka ni kakav politički smjer će zauzeti u svome djelovanju.

Na konferenciji za novinare, koja je prethodila sjednici Skupštine Vukovarsko-srijemske županije, Panenić je postavio i pitanje: "Imamo li novi slučaj Vlahušić, odnosno slučaj u kojem su iz proračuna županije davane nezakonite pozajmice privatnom subjektu?".

Pozivajući se na istragu Državne revizije, rekao je kako su iz proračuna Vukovarsko-srijemske županije na adresu tekstilne tvrtke Triko iz Iloka tijekom 2018. i 2019. godine isplaćene tri pozajmice ukupne vrijednosti 2,7 milijuna kuna. Prva, u iznosu od milijun kuna, isplaćena je u ožujku 2018. godine dok su preostale dvije, u iznosima od 900.000 i 875.000 kuna, isplaćene u siječnju 2019. godine.

Tomislav Panenić OGLASIO SE NA FACEBOOKU Panenić napisao oproštajno pismo Mostu: 'Došlo je vrijeme da se pozdravimo'

– Župan Božo Galić prekršio je zakon i Statut županije gdje je jasno propisano kako se može koristiti novcem iz županijskog proračuna. Ovdje imamo slučaj umjetnog cijepanja iznosa na dvije donacije, ali i činjenicu kako je pozajmica omogućena samo za jednu tvrtku koja s tim ništa nije riješila tako da postaje upitno i kako će vratiti ta sredstva – rekao je Panenić.

Najavio je i kako će zatražiti i nadzor Ministarstva financija nad proračunom županije, a moguće je podizanje i kaznene prijave. Komentirajući Panenićeve riječi, župan Božo Galić kazao je kako se radi o pozajmici tvrtki koja posluje u Iloku i zapošljava 160 radnika.

–Tvrtka je ušla u investicije i inovacije u proizvodnji džempera i vesta, što je izuzeto bitno. Na taj način su ugrozili svoju likvidnost te je Županija uskočila pomoći kako bi spasili poduzeće i radna mjesta. Ponovno bih to učinio – rekao je Galić dodajući kako očekuje da će ovoj iločkoj tvrtki pomoći i Vlada RH.

Tomislav Panenić Bivši ministar Panenić ide na predsjedničke izbore: Nisam dobio potporu Mosta

Slično je odgovorila i županijska pročelnica za financije Sandra Adžaga rekavši kako se radi o pozajmici koja je isplaćena radi postizanja solventnosti i likvidnosti tvrtke koja zapošljava veliki broj radnika kojima je bila upitna isplata plaća.

 

Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • damyr26:

    Stanka sr zove Stirodur

  • IvoDivo:

    Druže paneniću za početk bi bilo normalno da ti i takvi počnete nešto raditi, previše nam je rznih pernara, vucibatina, parazita, a još jadniji su oni koji daju svoje glasove takvima.

  • branko.baricic:

    kad se mogu uclaniti.?