Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lokalni izbori

Tomislav Panenić najavio kandidaturu za župana: Spreman sam da budem kandidat

Tomislav Panenić
Foto: Branimir Bradarić
25.09.2020.
u 15:51

S obzirom na najavljeno donošenje novog Zakona o lokalnim izborima Panenić je rekao kako će se nakon njegovog donošenja definirati okviri i onda utvrditi koji će biti tim ljudi

Bivši ministar, saborski zastupnik, a prethodno i općinski načelnik Tomislav Panenić danas je u Vukovaru najavio svoju kandidaturu za župana Vukovarsko – srijemske županije na predstojećim lokalnim izborima. Predstavljajući svoju kampanju Panenić je rekao kako je ovo znatno prije službenoga dijela kampanje za lokalne izbore ali i da se i drugi kandidati već naveliko pripremaju za izbore. Prema njegovim riječima u vrijeme epidemije virusa Covid – 19 za jednu dobru kampanju potrebno je više vremena da se upoznaju ljudi, odvoji vrijeme kako bi se uspjelo ostvariti bolji život za sve u Vukovarsko – srijemskoj županiji.

- Ja sam spreman da budem kandidat i ostvarim bolji život za sve građane u županiji. Dokazat ću da zaslužujem priliku svojom sposobnošću i znanjem ostvariti toliko željeni napredak. Svatko tko me zna, reći će vam da ne dajem obećanja koja ne mogu ispuniti. Zato sam tu da vam kažem ovo: kandidiram se za župana jer znam da se od lokalnih donositelja odluka može i mora očekivati više, a danas se obvezujem svima da ću svakodnevno raditi naporno kako bih ostvario postavljene ciljeve i opravdao očekivanje. Dakle, krenimo na posao - rekao je Panenić.

Kratko najavljujući svoju kandidaturu kazao je kako je dosadašnji fokus politike bio na izgradnji komunalne infrastrukture ali da to nije donijelo očekivani gospodarski i demografski napredak. Istakao je kako moramo shvatiti da smo dužni pružiti puno više kako bismo bili privlačni, kako poduzetnicima za pokretanje poduzeća, tako i ljudima za zasnivanje doma.

- Moji prioriteti će prvenstveno biti na stvaranju suvremene županijske administracije koja će biti brz, dostupan i fleksibilan servis gospodarskom sektoru u stvaranju poduzetničkih prilika i jačanju konkurentnosti na domaćem i inozemnom tržištu. Također, u uvjetima opće demografske depresije moramo našim stanovnicima osigurati najmanje istu razinu dostupnosti javnih i privatnih usluga kao u bilo kojoj razvijenoj sredini. Ne mogu više dopustiti da smo područje iz kojeg drugi crpe radnu snagu za manje vrijedna radna mjesta jer mi nismo u stanju pružiti niti toliko. Riječi „ne možemo“ i „nemamo“ moraju ostati dio povijesti - rekao je Panenić.

S obzirom na najavljeno donošenje novog Zakona o lokalnim izborima Panenić je rekao kako će se nakon njegovog donošenja definirati okviri i onda utvrditi koji će biti tim ljudi. Dodao je i kako se trenutno ne zna koliko će biti zamjeničkih funkcija tako da je prerano govoriti o imenima.

Komentara 1

TE
TenzinGyatso
17:04 25.09.2020.

"Spreman sam da budem kandidat" Pitanje, da li je u naslovu nepismen kvazinovinar Branimir ili ovaj klaun Tomislav?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije