Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Nikolić

Srbija ni poslije izbora neće mijenjati smjer

23.04.2016.
u 16:21

Iskreno mislim da neće biti nikakve promjene, ali čak i kad se u Srbiji jednom bude dogodila neka promjena, ona ne bi donijela drugu filozofiju i drugo razmišljanje, kaže Nikolić

Srbija neće mijenjati smjer poslije izbora, nastavit će svoj put eurointegracija istodobno inzistirajući na vojnoj neutralnosti, izjavio je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu za Glas Amerike (VOA).

"Srbija treba biti članicom EU i ona to želi. Srbiji nije potrebno članstvo u NATO, kao što i NATO-u Srbija uopće nije potrebna", odgovorio je Nikolić na pitanje VOA hoće li se nastaviti put približavanja EU i neutralnost odnosa prema NATO.

"Iskreno mislim da neće biti nikakve promjene, ali čak i kad se u Srbiji jednom bude dogodila neka promjena, ona ne bi donijela drugu filozofiju i drugo razmišljanje", prenosi Radio-televizija Srbije Nikolićevu ocjenu u intervjuu za Glas Amerike.

Srbija, po Nikolićevom uvjerenju, može vrlo lako izvesti da bude u EU a da ne bude članica NATO jer Srbiji treba suradnja i s drugim državama i zato uporno naglašava svoju vojnu i blokovsku neutralnost.

Nikolić je  na pitanje koji bi od kandidata iz utrke za predsjednika SAD bio najbolji za dalji razvoj odnosa sa Srbijom, ocijenio da je riječ "o strateškoj politici države u kojoj nema osobnih istupa", te da  "to tko će pobijediti - republikanac ili demokrat, ne utječe na odnos sa Srbijom".

Srbijanski predsjednik intervju Glasu Amerike dao je u New Yorku gdje je potpisao Pariški sporazum o klimi.

U Srbiji se sutra, 24. travnja održavaju izvanredni parlamentarni izbori, drugi u posljednje dvije godine, a među 20 lista stranaka, koalicija, političkih skupina i udruga sve dosadašnje ankete i istraživanja javnog mišljenja apsolutnu prednost daju premijeru Aleksandru Vučiću i koaliciji predvođenoj Srpskom naprednom strankom čiji je on predsjednik.

>> Pupovcu i Novostima smeta 'ustaša' Hasanbegović, ali zašto im tako nije smetao i četnik Toma Nikolić

Komentara 31

Avatar delminium
delminium
16:47 23.04.2016.

Smjer Velike Srbije ne mijenjaju 300 godina a toliko smo im puta razbili iluzije i opet ćemo.

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
16:39 23.04.2016.

naravno da nece! Uvijek cete vi sanjat Veliku Srbiju, a imate cete MALU Srbiju! malu!!!! malu!!!!! sićušnu!!!! pljuc chetnice!

U1
ursus_1212
17:41 23.04.2016.

Znači četnici naprijed. što će reći pupavac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije