Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije nakon sastanka

Karamarko: Siguran sam da će Sabor pokrenuti proceduru izlaska iz tog ugovora

sastanak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.07.2015.
u 13:20

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je zadovoljstvo postignutim konsenzusom koji je, dodaje, očekivana reakcija na "ovakvu ugrozu nacionalne sigurnosti i ugrozu nacionalnih i državnih interesa".

Nakon sastanka u Vladi, dogovoreno je da na izvanrednoj sjednici Sabora govore samo Klubovi zastupnika kako rasprava ne bi predugo trajala i da se ne bi njome koristilo za politiziranje. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je zadovoljstvo postignutim konsenzusom koji je, dodaje, očekivana reakcija na "ovakvu ugrozu nacionalne sigurnosti i ugrozu nacionalnih i državnih interesa".  

- Hrvatski sabor je jedinstven u tome da se izađe iz tog ugovora o arbitraži jer je ona očito krenula u pogrešnom smjeru, u pokušaju prevare Hrvatske, što je neprihvatljivo. Siguran sam da će Sabor u srijedu dati zadaću hrvatskoj Vladi da iziđe i pokrenuti proceduru izlaska iz tog ugovora – kaže Karamarko te dodaje da je i on iznio stajalište svoje stranke koje ponavlja posljednjih dana i od kojeg nisu odstupili "ni milimetra".  

– Ali taj stav nije u koliziji s onim što su drugi rekli. Drago mi je da smo mi prvi predložili ovakav sastanak i na neki način oslobodili klimu u odnosima jer ovo je nešto što nadilazi stranačke interese i interese kampanje i naše buduće pobjede na izborima. Atmosfera je bila konstruktivna, otvoreno se razgovaralo o mogućim posljedicama, proceduri jer ne znamo što će druga strana napraviti. Ali to u ovom momentu nije naša briga, naša je briga da izađemo iz ugovora i da spriječimo tu malverzaciju i prijevare – dodao je Karamarko.

Jadranka Kosor kazala je da će se na sjednici Sabora govoriti samo u ime Klubova zastupnika "kako bi rasprava bila kratka, sadržajna i da ne bi bilo međustranačkih prepucavanja". – Dogovoren je dakle, izlazak iz sporazuma i trenutačna suspenzija i nadam se da će se to ostvariti. Sabor će obvezati Vladu i to je isti postupak kao što je prethodio potpisivanju sporazuma – podsjetila je Kosor.

HDSSB-ov Josip Salapić nakon sastanka je izrazio zadovoljstvo jer se štite "hrvatski nacionalni interesi" i jer su svi klubovi na istom tragu, a isto je zadovoljstvo izrazio i Branko Vukšić.

>> Vlada i oporba složni: Hrvatska izlazi iz Arbitražnog sporazuma!

>> Ustrajemo da se bezuvjetno i trenutno stavi izvan snage Sporazum o arbitraži!

Komentara 55

ZE
zemljamoja
13:40 27.07.2015.

Slučajni premijer nema izlaza ovaj puta ne moze protiv interesa Hrvatske.

ŠJ
šara jura
13:47 27.07.2015.

U sto nas je uvalila Yugo udbaška komunistička klika s Račanom na celu do ovog današnjeg nećemo se izvuci nikada. Yugo udbaška komunistička vlast odlazi nakon izbora.

Avatar Dora_U
Dora_U
13:52 27.07.2015.

Da nema Karamarka vjerojatno ova SDP družina ne bi ni prstom mrdnula!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije