Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni tajnik HDZ-a:

Ustrajemo da se bezuvjetno i trenutno stavi izvan snage Sporazum o arbitraži!

Miro Kovač
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
26.07.2015.
u 23:28

- I sudski postupak i Arbitražni sud su kompromitirani zbog pokušaja prijevare - kazao je međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač.

U Središnjici HDZ-a večeras je održan sastanak najužeg vodstava stranke na kojem se govorilo o Sporazumu o arbitraži između Hrvatske i Slovenije nakon što je Večernji list objavio audiosnimke iz kojih se može čuti da je slovenska strana kršila taj sporazum.

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač kazao je da su utvrdili "pozicije za sutrašnji sastanak u Banskim dvorima".

Podržavaju sazivanje izvanredne sjednice Sabora

Sutra će u zgradi Vlade premijer Zoran Milanović primiti sve predsjednike Klubova u Saboru.

- Pozdravljamo prihvaćanje inicijative HDZ-a o sastanku predsjednika Vlade s predsjednicima parlamentarnih stranaka - kazao je Kovač te dodaje da podržavaju i sazivanje izvanredne sjednice Sabora, koja će se održati u srijedu i četvrtak.

Sporazum bezvjetno i trenutno stavite izvan snage

- Ustrajemo da se bezuvjetno i trenutno stavi izvan snage Sporazum o arbitraži! I sudski postupak i Arbitražni sud su kompromitirani zbog pokušaja prijevare - kazao je Kovač i dodao da "više nisu vjerodostojni i nisu prihvatljivi".

Očekuju postizanje konsenzusa

- Očekujemo da će sutra biti postignut konsenzus o zaštiti nacionalnih i državnih interesa - zaključio je Kovač u izjavi nakon sastanka u Središnjici HDZ-a.

>>HAZU o sporu sa Slovenijom: Ugovoreni način arbitriranja izgubio je svaki smisao

>>Slovenski ministar vanjskih poslova o ostavci: Sve opcije su otvorene

Komentara 28

GU
gustirna
23:43 26.07.2015.

Ukoliko udbokomunjare pocmu otezati i mudrovati napustite sabor....ostavite sabor veleizdajnicima,nasljednicima svoga dimnika.

DR
drugPlenky
07:19 27.07.2015.

Čvrsto i jasno u obrani Hrvatske . bravo za HDZ

UI
Uvijek_iskreno
08:43 27.07.2015.

Muka mi je kad vidim onu pusićku kao ministricu vanjskih poslova, pa to je sramota...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije