Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Karamarko o ministru branitelja: Kad je već odustao Brkić, drago mi je da je to upravo Medved

Tomislav Karamarko
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/4
15.03.2016.
u 19:08

Svi kandidati bili su jako dobri, rekao je Karamarko

– Zalagao sam se za to već mjesec dana i mislim da je dobro što je došlo do toga – komentirao je smjenu ravnatelja PNUSKOK-a prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko večeras u Čakovcu.

Hoće li se smjene nastaviti, što je s ravnateljem policije Dominićem?

– Mislim da je Dominić smijenjen, tako sam čuo. Čekat ćemo potvrdu večeras. Mislim da su to ljudi za koje postoji osnovana sumnja da su bili stranački angažirani, da su upotrebljavali dio sustava za stranačke, SDP-ove potrebe. I ako je to tako, ako se to dokaže, onda, naravno, da je ovaj čin smjene sasvim logičan – rekao je.

Je li zadovoljan prijedlogom da Tomo Medved bude novi ministar branitelja?

– Jesam, ugledni je branitelj, izuzetan čovjek. Svi kandidati bili su jako dobri. Naš kandidat broj jedan sigurno je bio Milijan Brkić, ali zbog neljudskog, nekorektnog pritiska koji je na njega izvršen, on je odustao, a kad je već odustao, drago mi je da je to upravo g. Medved – rekao je T. Karamarko. Žao mu je što je izbor za ministra tako dugo trajao.

– Prekjučer mi je M. Brkić rekao da odustaje. Morao sam prihvatiti njegove razloge i argumente, mi smo prijatelji. Ne možemo dopustiti da njegova obitelj pati zbog nečega što mu neki namještaju. Milijan Brkić uvijek će imati istaknuto mjesto u stranci. Ovo što je prošao u tri tjedna, ne bih poželio nikome i zato smo ga braniti i branit ćemo ga. On je častan, vrijedan čovjek, lojalan, domoljub, branitelj – dodao je.

– Cijeli postupak oko izbora branitelja nije bio dobar. Nije bilo dobro od samog početka kad smo gospodinu Crnoji de facto dopustili da dâ ostavku. Ja sam bio čvrsto stao iza njega jer smatram da ne mogu mediji, dio medija, i interesne grupacije iz MUP-a, od kojih su neki danas dijelom i smijenjeni, utjecati na izbor našeg ministra. Prema tome, predugo je sve to trajalo, ali ipak na vrijeme – rekao je T. Karamarko. Smjene koje se provode nisu, kaže, čistke.

– Nisu to čistke, mi ne čistimo. Mi postavljamo i bolje i kvalitetnije ljude. Svi oni, a i oni koji će biti postavljeni danas i sutra, i misle da mogu služiti jednoj stranci, da se mogu koristiti dijelovima državnog aparata u korist svoje stranke, neće dobro proći. Ne mogu to raditi. MUP je u službi i funkciji sigurnosti svih građana, a ne jedne stranke, kao što je bilo posljednje četiri godine – izjavio je.

Očekuje da će premijer potpisati smjenu ravnatelja SOA-e.

– To je dio te ekipe. Moramo respektirati premijerovu potrebu da si uzme vrijeme i počne razlikovati ove političke nijanse kod nas, i ideološki, i stranački. Budimo strpljivi, sve ide u pravom smjeru – rekao je Karamarko uoči proslave 26. obljetnice HDZ-a Međimurske županije.

Hoće li nakon stranačkih odmah doći i parlamentarni izbori?

– Ne razmišljamo o tome. Danas raspravljamo o proračunu, uskoro ćemo o reformama koje su krenule. Zato i doživljavamo ovakve napade od opozicije jer su to doista realne reforme koje idu k smanjenju proračunskog deficita. Prema tome, kakvi izbori? Moramo uspjeti – rekao je. Očekuje da će proračun biti izglasan, unatoč kritikama.

– Vidjeli ste Milanovića danas, kao da je pao ne znam otkud i prvi put je u Hrvatskoj, i kao da ne pamtimo njegove četiri godine bezuspješne vlade. Jutros je bilo više nego smiješno promatrati tu opoziciju – istaknuo je.

>> Orešković: Imamo ministra branitelja. To je general Tomo Medved

>> Tko je novi ministar branitelja Tomo Medved

Komentara 42

KR
kresimirn
19:23 15.03.2016.

sto je sa lokalnim šerifima policijskih postaja ?

ZA
zazidje
19:22 15.03.2016.

Ovu sliku slikao milanče ?? pogled s dna prema vrhu

Avatar juricamesko
juricamesko
19:21 15.03.2016.

još bi se o svemu otezalo da im nisi dao ultimatum,tako Tomo trebaš oko svega gdje vidiš da se oko nečega pravi sapunica ili trakavica.stisni sve u višu brzinu,sve je ovo sporo i mlohavo, pa ako ide ide ako ne na zbore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije