Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Tomislav Josić: Suditi bi se trebalo onima koji su naredili postavljanje ploča

Josićev odvjetnik je Zvonimir Hodak koji je rekao kako je optužnica potpuno neutemeljena i da nema niti jednoga relevantnog dokaza da je Josić počinio to kazneno djelo.
14. ožujka 2016. u 12:00 22 komentara 808 prikaza
Tomislav Josić
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/3

Pred sudskim vijećem Općinskog suda u Vukovaru danas je nastavljeno suđenje predsjedniku Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislavu Josiću koji se tereti da je 2. rujna 2013. godine organizirao i poticao građane na skidanje postavljenih dvojezičnih ploča u Vukovaru. Toga dana u ranim jutarnjim satima, i prije početka radnoga vremena, na nekoliko državnih institucija postavljene su dvojezične ploče koje su tijekom prije podneva razbijene i skinute.

-Dok se neke druge braniteljske udruge bore koliko kandidata će biti za ministra branitelja i koliko pozicija će dobiti mi se tri godine borimo za goli život i opstojnost Hrvata u ovome gradu. Tereti me se da sam organizirao i poticao skidanje dvojezičnih ploča. Tijekom sudskog postupka dokazat ćemo da to nije tako. U nastavku suđenja dovest ćemo brojne svjedoke koji će reći jesam li ih ja tjerao na što i poticao- rekao je Josić koji smatra kako su sva suđenja za skidanje dvojezičnih ploča pritisak na Stožer ali i politička suđenja.

- I Ustavni sud je svojom odlukom potvrdio da do postavljana ploča nije smjelo niti trebalo doći. Suditi bi se trebalo onima koji su naredili postavljanje ploča ali kako su oni političari njih se ne smije dirati pa je najlakše osuditi nekoga od nas- rekao je Josić.

Do sada je optuženo ili se kazneni postupak za skidanje dvojezičnih ploča vodi protiv 30-ak članova Stožera, a za razne druge prekršaje prijave su podignute protiv još 20-ak osoba. Josićev odvjetnik je Zvonimir Hodak koji je rekao kako je optužnica potpuno neutemeljena i da nema niti jednoga relevantnog dokaza da je Josić počinio to kazneno djelo.

-Nema ga niti na jednoj snimci gdje se trgaju ploče. Predložit ćemo niz svjedoka koji će potvrditi da ih Josić nije nagovarao kao da nije niti bio na licu mjesta kada se taj događaj s pločama dogodio- rekao je Hodak.

Zapriječena kazna za ovo kazneno djelo za koje se tereti Josić kreće se od jedne do osam godina zatvora s tim što je tužiteljstvo predložilu uvjetnu kaznu zatvora na što se Josić žalio. Žalba je usvojena tako da je došlo do sudskog postupka. Sljedeća rasprava najavljena je za 21. travanj.   

>> Josiću 7000 kuna kazne za klevetu Stipe Milanovića 

>> Počelo suđenje Tomislavu Josiću zbog razbijanja ćiriličnih ploča

SVEMOĆ UDBE
Bivši agent Udbe progovorio za Večernji: Priče o službi nisu mit, znam tko danas drma Hrvatskom
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • xnet0822:

    I ne samo to, već treba kazniti i one koji su naručili izradu istih, te one koji to izrađuju !

  • Debavu:

    Tomo Hrvatski te narod voli! Heroju sude ,a stanimirovica nitko i ne spominje,a ispratio u smrt 250 ranjenika! DORH je gnijezdo udbasa i mrzitelja Hrvatske!

  • domljani:

    zašto je taj uhljeb u penziji , ostali državljani bi morali raditi do65(7) godine starosti