Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEDLOG OPORBE

Tomislav Ćorić ipak ostaje ministar: Sabor mu je tankom većinom izglasao povjerenje

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
27.11.2020.
u 10:28

Glasovalo je 127 zastupnika, od kojih je 51 zastupnik glasovao ''za'', a 76 ''protiv'.

Zastupnici Hrvatskog sabora danas su glasovali o oporbenom prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, o izmjenama Ovršnog zakona i o upućivanju pripadnika Oružanih snaga RH u međunarodne mirovne misije.

Glasovalo je 127 zastupnika, od kojih je 51 zastupnik glasovao ''za'', a 76 ''protiv''. Nije donesena odluka o iskazivanju nepovjerenja Tomislavu Ćoriću.

Na teret Ćoriću stavljaju pogodovanje investitoru u projektu vjetroparka Krš-Pađene, kojim je, kako tvrde, hrvatskim građanima naneseno oko dvije milijarde kuna štete, protuzakonita zapošljavanja, primjerice imenovanje ravnateljice Nacionalnog parka (NP) Krke Nelle Slavice, moguće povrede načela nepristranosti prilikom sudjelovanja u reizboru Dragana Kovačevića na čelo Janafa te pogodovanje MOL-u na štetu Ine.

Premijer Andrej Plenković u srijedu je u Saboru odbio sve oporbene zahtjeve za izglasavanje nepovjerenja ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću, oporbene argumente nazvao je smiješnima te je poručio da Ćorić ima njegovu potporu.

Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jutros je priopćeno da je otkazana današnja sjednica zbog bolesti predsjednice Povjerenstva.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je trebalo donijeti odluku u predmetu ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića te odlučivati hoće li pokrenuti postupke za zastupnicu u Hrvatskom saboru Anku Mrak-Taritaš te guvernera HNB-a Borisa Vujčića, zamjenicu guvernera HNB-a Sandru Švaljek i viceguvernere.

Komentara 38

DU
Deleted user
10:39 27.11.2020.

Bilo je jadno gledati kako oni u Saboru koji su ga morali "po zadatku" braniti, nisu u svojim diskusijama niti jednu jedinu riječ rekli o njegovim postignućima. Nego su baljezgali o grijesima njegovih prethodnika. Sve skupa jadno, ali koga briga. Idemo dalje.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
10:44 27.11.2020.

Znači HDZ brani korupciju. To je valjda ta Plenkovićeva 0-ta stopa tolerancije prema korupciji.

MI
Mircen
10:51 27.11.2020.

Ja sam mimozičasti sendvičar. Ja prodajem dušu zna se kome u zamjenu za sendvič a onda mimozičasto reagiram na sve rečeno na račun moje stranke s kojom imam trgovinske odnose na relaciji duševno-egzistencijalno. Za takve su se naši pali vitezi na ratištu borili, naročito zadnjih 700 godina. Za ljigavce poput mene. A u nekoliko desetljeća sve za što su se borili ćemo pokloniti imperijalistima (i njihovim trogloditskim čuvarima Sueskih vrata) uz dakako puno i potpuno odricanje našeg nacionalnog identiteta. Mi sendvičari aktivno i pasivno radimo na tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije