Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tomašić Vladi uputila zahtjev za odgodu ćirilice u Vukovaru

Čak 4343 potpisa koja su prikupljena na peticiji koju je ogranak HSP AS-a proveo u Vukovaru uručena su predsjednici HSP-a AS Ruži Tomašić 30. siječnja
05. veljače 2013. u 09:14 56 komentara 3 prikaza
Ruža Tomašić (1)
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Ruža Tomašić uputila je službeni zahtjev Vladi RH za odgodu primjene dvojezičnosti u Vukovaru, priopćio je HSP AS čiji je vukovarski ogranak proveo peticiju među stanovnicima Vukovara i prigradskih naselja protiv uvođenja dvojezičnosti i ćirilice u tom gradu. Čak 4343 potpisa koja su prikupljena na peticiji uručena su predsjednici te stranke Ruži Tomašić 30. siječnja.

– Na temelju izražene volje stanovnika Vukovara i prikupljenog broja potpisa predsjednica HSP AS i saborska zastupnica Ruža Tomašić uputila je službeni zahtjev Vladi RH i premijeru Zoranu Milanoviću za donošenje ustavnog zakona o privremenom neprimjenjivanju pojedinih odredbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina na području grada Vukovara – izvijestili su iz stranke. 

>> Bosanac: Sigurna sam da i većina Srba u Vukovaru nije za ćirilicu 

>> Peticija za moratorij na uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    Hrvati imaju neprijateljsku vladu i glupe politicare koji ce na kraju, ako im pustimo, pokusati uvesti cirilicu na cijelom hrvatskom teritoriju da bi nas srbi mogli razumijeti. Zato bi se hrvati trebali dici na ustanak sirokih razmjera protiv uvodjenja cirilice.

  • -obrisani-:

    seliki je napisao/la: u srcu EU znači u Njemačkoj se ne uči turski " Turci, Talijani, Srbi, Hrvati, Spanjolci, Portugalci,..... su GASTARBEITERI u Njemackoj. Npr. Turci nisu cak niti u EU. Za EU nacije me ne bi zacudilo, da u ... prikaži još!u slacaju kada im koncentracije postignu odgovarajucu razinu, dobiju manjinska prava.

  • tmk:

    @javorko ako je cirilica odgovorna za Vukovar, onda je po toj istoj "logici" latinica odgovorna za Auschwitz, Jasenovac, itd. Znaci treba zabranit latinicu?