Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postavljena dva člana

Tomašević o imenovanju uprave Holdinga: 'Zaključili smo da moramo brzo djelovati'

Tomašević i Horvat na radnom sastanku vezanom uz obnovu zgrada uništenih potresom
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
15.06.2021.
u 11:13

Sve ono financijski loše u Holdingu utječe na Grad Zagreb i obrnuto, ustvrdio je

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat sudjelovali su danas na radnom sastanku nacionalne koordinacije na temu povlačenja sredstava iz Fonda solidarnosti vezano uz obnovu zgrada oštećenih potresom te se potom obratili medijima. 

Tomašević je uvodno ustvrdio kako je prisustvovao sastanku jer se htio bolje upoznati sa samim sustavom.

- Htjeli smo uspostaviti kontakt, suradnju i napraviti sve da se novac povuče, kazao je. Ministar Horvat kazao je kako će idućeg tjedna biti još jedna koordinacija, ona vezana uz pitanja mimo europskog novca. 

- Sredina 6. mjeseca bit će početak konkretne obnove. Zaključeno s petkom bit će 18 novih odluka, očekujemo od kolege Vanđelića obradu još 30 odluka, kazao je te napomenuo kako Damir Vanđelić, šef Fonda za obnovu, nije uključen u segment Fonda solidarnosti.

Također, Tomašević je najavio i kako će se tijekom današnjeg dana održati još jedan operativni sastanak vezan oko rješavanja građevinskog otpada koji je nastao kao posljedica potresa. 

Zagrebački Holding

Tomašević se osvrnuo i na postavljanje nove uprave Holdinga te otkrio smatra li da je prekršio predizborno obećanje

- U situaciji gdje vas zatekne izvješće sa gubitcima smo imali dvije opcije - ostaviti staru upravu ili je razriješiti i ostaviti bez uprave nekoliko mjeseci koliko bi trajao javni natječaj, kazao je te dodao kako su imenovali dva člana te da će se javni natječaj raspisati za preostala tri člana uprave

- Pravi uvid u stanje smo dobili nedavno, čak nakon primopredaje. Sve ono financijski loše u Holdingu utječe na Grad Zagreb i obrnuto. Zaključili smo da moramo brzo djelovati. Dobili smo mandat za rješavanje problema, kazao je te dodao kako ne smatra da je prekršio predizborno obećanje.

- Ovo je bila nužna mjera u situaciji u kojoj se nalazimo. ustvrdio je. 

Komentara 8

IV
ivan97
11:39 15.06.2021.

Zaključak je da dalje žalopoljki i zvanja u pomoć Vlade niste došli. A jedino konkretno što ste do sad napravili je kupili žetončiće SDP-a sa foteljama.

TP
THIRD_POSITION
11:42 15.06.2021.

nije se dogodila nikakva promjena, stari "antifašisti" zamijenjeni mlađim "antifašistima", promjena će biti kad te "antifašiste" što uništavaju Hrvatsku već 76 godina pošaljemo na ropotarnicu povijesti

UD
Udrugar
11:41 15.06.2021.

Nemoj tomy da dejstvuješ dok se mi ne nakrademo pa sve nadodamo benderasu E onda da menjamo nešta al da samo naši imaju . I neke stanove da otmemo šta nismo 45-e

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije