Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tolušić:

Pročitao sam Istanbulsku konvenciju

Tolušić da je već odavno pročitao Istanbulsku konvenciju
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
12.03.2018.
u 14:11

"Što se tiče Istanbulske konvencije svatko koga je to zanimalo trebao je to davno pročitati. Ja sam je naravno pročitao prije puno vremena"

Potpredsjednik HDZ-a i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u ponedjeljak u Osijeku da je pročitao Istanbulsku konvenciju te da je to trebao napraviti svatko koga je to zanimalo.

Tijekom današnje radionice "Naše domaće, sada i ubuduće" o mjerama financiranja Programa ruralnog razvoja novinari su Tolušića zamolili da komentira poruku predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića članovima stranke da, prije rasprave i odlučivanja o Istanbulskoj na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, pročitaju taj dokument te ga upitali je li pročitao Konvenciju.

Što se tiče Istanbulske konvencije svatko koga je to zanimalo trebao je to davno pročitati. Ja sam je naravno pročitao prije puno vremena, odgovorio je Tolušić. Predsjedništvo i Nacionalno vijeća HDZ-a popodne će održati sjednice, a raspravljat će se i o Konvenciji Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatijoj kao Istanbulska konvencija, za koju je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio da će se za dva tjedna naći na Vladinoj sjednici, nakon čega će biti upućena u Hrvatski sabor na ratifikaciju.

Ta je odluka dovela do prijepora među pojedinim članovima stranke, a Plenković je u subotu na proslavi 28. obljetnice osnivanja HDZ-a Velike Gorice pozvao stranačko članstvo da o Istanbulskoj konvenciji ne donose zaključke samo na temelju debate u kojoj ona dobiva ideološku konotaciju, nego da pročitaju tekst Konvencije čija je bit, kazao je, zaštita žena od nasilja, te je poručio kako na raspravi stranke o tome u ponedjeljak očekuje jedinstven stav. 

Komentara 12

MA
MarijaKnezovic
14:22 12.03.2018.

Procitao jesi ali je li ti doslo do mozga i hoces li moci reci NE??

DU
Deleted user
14:29 12.03.2018.

ministre procitaj nesto o poljoprivredi i ucini nesto za poljoprivrednike...taj vas ruralni razvoj je toliko plitak kao tepsija...ik je akt protiv hrvata kao nacije sklone tradiciji...nemojte biti kako je rekao dragi vodja ...evropejstvo je ista ideja kao jugoslavenstvo i osudjenaa na propast...itd okanite se ideologija ...zemlja se prazni ...sto moze biti pogubno ...nije samo zg hrvatska....kaj ne

IV
ivan968
15:50 12.03.2018.

Nije mi jasno kako ce"Istanbulska konvencija"zastitit prava zena,cista obmana.Nasilja ce uvijek biti u svim oblicima,problem je sto se oni adekvatno ne kaznjavaju i po nasim postojećim zakonima.Sudstvo je problem u svim sverama drzave i drustvs.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije