Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGROKOR

Todorić: Knighthead je kupovao obveznice i poslije 9. travnja

Todorićev blog
Foto: Screenshot/Ivica Todorić blog
28.10.2017.
u 11:45

Todorić piše kako se na sastanku u Agrokoru, u drugoj polovici travnja ove godine, kojeg je vodio Ante Ramljak, a nazočilo mu je trideset osoba, razgovaralo o ponudi Sber banke za roll up kredit.

Ivica Todorić danas je na svom blogu ponovno prozvao Vladu i izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka za pogodovanje Knightheadu u novom tekstu pod naslovom "Knighthead je kupovao obveznice i poslije 9. travnja".

Todorić piše kako se na sastanku u Agrokoru, u drugoj polovici travnja ove godine, kojeg je vodio Ante Ramljak, a nazočilo mu je trideset osoba, razgovaralo o ponudi Sber banke za roll up kredit.

"Sber banka je za zadnji kredit od 100 milijuna eura Agrokoru tražila da uđe u prioritetnu tražbinu, a zauzvrat bi dala dodatno financiranje i to ne 1 za 1 već puno više. Na tome sastanku pravni predstavnik Knightheada izjavio je kako treba pričekati jer Knighthead još nije kupio potrebnu količinu obveznica i da hitno treba javiti fondu da požure s kupnjom kako bi mogli ući u Vjerovničko vijeće i krenuti s roll up-om. Stoga je na tom sastanku odbijena Sber banka te joj je odgovoreno da se ne može krenuti s roll up-om i da im ne daju da 100 milijuna eura prebace u senior status", navodi Todorić.

Todorićev blog
1/37

Todorić naglašava da je takvo "odbijanje bolje ponude" imalo za cilj neskriveno pogodovanje Knightheadu.

"Taj neuobičajeni, kriminalni model odbijanja bolje ponude imao je samo jedan cilj – neskriveno pogodovanje kako bi se Knightheadu dalo dovoljno vremena da kupi obveznice. Zločinačka organizacija u Agrokoru, a kojoj je legitimaciju dao neustavni Vladin Lex, ovim je činom počela ostvarivati nevjerojatnu nepripadnu financijsku korist koja se mjeri u milijardama kuna i iznosi iz Republike Hrvatske. Potpuno je jasno da je Ante Ramljak trgovao povjerljivim informacijama, a s predstavnicima Knightheada, za kojeg je čak lažno tvrdio da kotira na burzi, ovakav scenarij dogovorio već puno ranije. Načini i vrijeme stjecanja Agrokorovih obveznica u vlasništvu Knightheada također su lako utvrdive", piše na Todorićevu blogu.

Komentara 19

PR
prajdali100
12:38 28.10.2017.

Lopove dođi u Hrvatsku i odgovaraj za ono što si uradio.Zašto se kao štakor kriješ u nekoj jazbini i otamo ujedaš?

DU
Deleted user
12:52 28.10.2017.

interesantno ivica pošteni zna sve isto kao i grmoja i petrov ,zanimljivo rusi su izgleda platili most da sruši vladu kako bi oni preuzeli agrokor

TT
TTjac
12:58 28.10.2017.

Za trgovinu povjerljivim informacijama ide se u zatvor do 5 godina. Todorić je u pravu, a mi iz financijske industrije znamo da Ramljak i ekipa oko njega već 15 godina trguju na temelju povjerljivih informacija. Svi na robiju, majku vam lopovsku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije