Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Točili maloljetnicima pa kažnjeni

27. listopada 2008. u 18:33 8 prikaza
crn_4_311.jpg
Foto: Arhivska fotografija

SPLIT – U subotu od 20 do 23 sata makarski policajci u suradnji s Državnim inspektoratom proveli su raciju u prodavaonicama i ugostiteljskim objektima s naglaskom na kontrolu prodaje alkoholnih pića i duhanskih proizvoda maloljetnim osobama.

U 18.10 sati u ugostiteljskom objektu “Ivana” na Šetalištu Franje Tuđmana b. b. zatekli su 9 maloljetnika rođenih 1991.,1992. i 1994. godine. Pili su jeger, stock-colu, votku-juice i pivo. Protiv vlasnice Ivane V. (31) podnesen je prekršajni nalog zbog prekršaja Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te zbog narušavanja javnog reda i mira. Ivana je dva sata nakon toga platila 5 tisuća kuna kazne za posluživanje alokohola maloljetnicima i 600 kuna za puštanje glasne glazbe.

U 20.20 sati u prodavaonici “Ivan” u Ulici Ante Starčevića 21 u Makarskoj zatečen je maloljetnik u kupnji cigareta i piva. Vlasnik je dobio 30-dnevnu zabranu rada, što može zamijeniti s 30 000 kuna.

Deset minuta poslije, u prodavaonici Tommy u Ulici Katarine Zrinske 18, trojica maloljetnika u dobi od 17 i 15 godina kupovali su pivo, vino, pelinkovac i orahovac. U 22.45 u “Mirakulu” u Ulici Katarine Zrinske 3 četiri maloljetnika pili su pivo i stock-colu. Odgovornima slijede prijave.

morao se osvrnuti
Kakav peh! Dok je novinar izvještavao uživo s jezera, gledateljima pozornost privukao prizor u pozadini
Dacia Sandero Stepway
ROBUSTAN I SVESTRAN
Avanturistički duh plus dobar roštilj jednako dan za pamćenje