Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrtko Barun
Povratak na članak

'To je opasna optužba i opasna laž koja otvoreno poziva na neprijateljstvo i daljnje podjele'

Tvrtko Barun, ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi, reagirao je na kolumnu Nine Raspudića "Maženje poskoka i vabljenje migranata"

Komentari 121

NI
NikoCro
16:15 29.10.2018.

Ma daj Isusovac, da bjeze od rata sa Iphone7 u rukama, a i to se moze rijesiti, zene i dica u sabirne centre, vojno sposobni natrag u njihove drzave gotovo

VL
FE
felicita
16:49 29.10.2018.

Nisam do kraja mogla pročitati ovaj tekst... Žao mi je ovog svećenika. Podrška g. Raspudiću.

VL
BA
bakulušić
17:58 29.10.2018.

Poštovani pater Tvrtko, nitko u tuđu kuću ne ulazi kroz prozor i preko krova osim onih koji imaju zle namjere. Problem migranata moraju rješavati oni koji su ga izazvali. Hrvatska je premala i presiromašna da bi mogla preuzeti taj teret. A ako ćemo o usporedbama, Hrvatska je već primala, liječila, prehranjivala i oblačila ratne izbjeglice pa je na kraju dobila status - agresora. I nitko od primljenih, nahranjenih i obučenih nije rekao niti jednu riječ o hrvatskoj plemenitosti. Ako su Hrvati, kao ratne izbjeglice odlazili u tuđu kuću, ulazili su na vrata, uz suglasnost domaćina. Osobno mislim da niste razumjeli gospodina Raspudića i prije javnog obraćanja ste mogli i trebali s njim razgovarati. O institutu prvobranitelja ne ću ništa reći nego ono u čemu se većina Hrvata slaže - oni djeluju na državni trošak, protiv naroda i države. Pater Tvrtko, bojim se da ćete dobiti dupli espresso i da Vam ne će prijti.Žao mi je zbog svega ovoga, u Hrvatskoj nema puno Raspudića a trebali bismo ih puno više.

VL
KR
Krotila
16:11 29.10.2018.

Barun,ne srljaj kao guska U magli.

VL
OD
otac_domovine
16:48 29.10.2018.

Ovaj Tvrtko ili je Sorosevac ili je ekatremno neinteligentan. U oba slucaja treba ga hitno odstraniti s granice.

VL
RO
rotuutor
16:43 29.10.2018.

E moj pope,svecenikom te ne mogu zvati,tiljevicar kao i Papa na kojeg se pozivas.Ti i takvi su zlo Katolicke crkve.Skini habit i poturci se.

VL
Avatar gecdra
gecdra
17:09 29.10.2018.

Hvala ovom soroševom isusovcu i večernjaku, sada ih još manje želimo želimo vidjeti, ugostiti i udomiti.

VL
ZH
zhecko
17:31 29.10.2018.

Raspudić je u pravu. Za velečasnog bi bilo korisnije da se brine o siročadi, siromašnima i bolesnicima u Hrvatskoj.

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
20:08 29.10.2018.

Da prevedem: "... bla, bla, bla... ja sam tako dobar... bla, bla, bla... izbjeglice nikom nece nista... bla, bla, bla... svi vi koji se brinete niste dobri... bla, bla, bla jer je Papa Franjo i Merkelica rekla bla, bla, bla....

VL
SA
SI aka SI
17:32 29.10.2018.

Ne da mi se citati do kraja, sve je jasno nakon prvih rečenica- zašto ih Tvrtko, Franjo i ekipa ne udome, pa pokažu Raspudicu i bezbožnicima svojim primjerom kako pomoći potrebitima? Ili se odreknu svih prihoda, žive u siromaštvu kao Isus i pod vedrim nebom da se solidariziraju s ratnim izbjeglicama, pretežito muškarcima starim 35-40 godina koji u prosjeku imaju svaki 50ak tisuća kuna u bisagama

VL
DU
Deleted user
17:49 29.10.2018.

Kako naš narod kaže "besposlen pop i jariće krsti" pa tako i i ovaj isusovac gubi vrijeme s nazovi izbjeglicama a ustvari organiziranom islamizacijom Europe.

VL
PO
Popokatpetl
18:56 29.10.2018.

1. Većina pravih izbjeglica ide do najbliže "sigurne" zone, čak i u istoj državi. 2. Prave izbjeglice ne putuju nekoliko tisuća kilometara, kad imaju pedeset bližih država u kojima se ne ratuje. 3. Prave izbjeglice idu u države u okruženju. (U okruženju Sirije je petnaestak država od toga pet-šest njih koje su od jedne najbogatijih na svijetu.) 4. Prave izbjeglice ne prave demonstracije. 5. Prave izbjeglice ne probijaju kordone policije i ne sukobljavaju se sa njima u stranim državama. 6. Prave izbjeglice ne demoliraju objekte i vozila u prolasku kroz druge države. 7. Prave izbjeglice ne pljačkaju i ne napadaju domicilno stanovništvo. 8. Prave izbjeglice idu u države sličnog mentaliteta i kulture. 9. Prave izbjeglice su u devedeset posto slučajeva žene, djeca i starci, a ne devedeset posto vojno sposobnih muškarca. 10. Prave izbjeglice ne odbijaju humanitarnu pomoć, hranu, vodu. 11. Pravim izbjeglicama nije cilj država na drugom kraju svijeta gdje je najveća socijalna pomoć. 12. Prave izbjeglice ne skrivaju identitet i ne spaljuju svoje otiske. 13. Prave izbjeglice nemaju lažne dokumente. 14. Prave izbjeglice su sretne ako imaju krov nad glavom i nešto za pojesti. 15. Prave izbjeglice poštuju zakone država u kojima se nalaze. 16. Prave izbjeglice se ne ponašaju kao oni od kojih navodno bježe.

VL
VI
vinkan
20:15 29.10.2018.

E moj Tvrtko,kako si ti došao do pozicije ravnatelja nikako mi ne ide pod kapu....Ovaj tvoj tekst ravan je tekstu jednog malo inteligentnijeg učenika 5 razreda osnovne škole,jer ga pišeš upravo onako kako optužuješ Raspudića da je napisao svoj tekst,površno,pojednostavljeno,bezz poznavanja činjeničnog stanja u zemljama Europe koje su objeručke prihvatile te iste migrante(a danas se 99% njih kaje zbog toga jer su im žene silovane,napadane na ulici,seksualno uznemiravane,neredi na ulicama su svakodnevna pojava,izbjeglice se ne trude integrirati u društvo u koje su prihvaćene,već,nasuprot,nastoje to isto društvo prilagoditi sebi,ruše katolička groblja,pale kontejnere i automobile,nasilje na njihovim prosvjedima je normalna pojava,osnivanje paravojnih i parapolicijskih postrojbi je također normalna pojava,no-go zone su također normalna pojava).Da bi se meritorno pisalo o nekim stvarima,ljudi Vašeg obrazovanja i položaja bi ipak trebali ući malo dublje u sukus stvari okojima pišu,a ne pozivati se na dogmu i izjednačavati krivca i žrtvu(iako je to danas,nažalost,u Hrvatskoj popularno)

VL
OK
okolo
16:45 29.10.2018.

drag mi tvrtko, al mi nino draži

VL
Avatar Mi sami
Mi sami
16:15 29.10.2018.

Brate licemjerni tvrtko koliko ste imigranata uzeli na smještaj u vaše velike crkve i koliko ih je papa uzeo u Vatikan gdje bi ih se bez problema moglo smjestiti barem 50.000?

VL
HE
hr.eu
17:58 29.10.2018.

Pater, vi ste slijepi pored zdravih očiju. To emigranti su muslimanska vojska koja je u EU poslana kao trojanski konj sa zadaćom prije svega razmnožavanja, a ubojstva, pljačke i silovanja samo su njihov "način života". Kada ih se dovoljno namnoži,, vama će pater prvima skinuti glavu u ime "alaha" a nakon vas svim onim tzv. nevladinim udrugama koje pljuju po državi i žele useljavanje muslimanskih emigranata, samo kako bi naškodili kršćanstvu i katoličanstvu, a ne shvaćajući da su oni sa svojim bolesnim svjetonazorima prva slijedeća meta islama koji je nespojiv s njihovim baljezganjima.

VL
MA
malisani
21:41 29.10.2018.

Kao osoba koja posljednje četiri godine radi na problemu migranata u RH i to prije 16. rujna 2015. godine kada su navalili na državnu granicu te kao osoba koja, na nesreću, radi i sa NGO organizacijama, pa i Vašom, dakle kao osoba koja je upoznata s njihovom situacijom, potrebama i okolnostima s obzirom na nekoliko znanstvenih radova na tu temu, također imam legitimitet govoriti i pisati podjednako kao Vi. Puna podrška riječima i mislima g. Raspudića. Ništarije i zgubidani koji ilegalno nastoje na tuđi račun i mimo propisa postići svoje ciljeve imaju zajednički nazivnik, pa i u migracijama - počinitelji kaznenih djela iz raznih propisa koji reguliraju nadzor i prelazak državne granice. Oni koji im drže ljestve - pomagač(i) u počinjenju kaznenog djela.

VL
I1
ing-12345
18:00 29.10.2018.

Više od 30 godina donirao sam Caritas novčano no od prošle godine zahvaljujući ovom poturici Trvtku Barunu ne dam niti lipe.

VL
IN
inbox
22:44 29.10.2018.

tvrtko vodi ih sebi doma

VL
SD
sdpesticid
19:18 29.10.2018.

ovom svećeniku nije poznato da je hrvatska proglašena agresorom unatoč plemenitosti iskazanoj prema bih stanovništvu u zbjegu od velikosrpske nemani. puna hrvatska ih je bila a svećenik ništa nije naučio, dapače..

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.