Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjedan dramatičnih preokreta

Tko su dobitnici, tko gubitnici, a tko zabrinuti zbog OpenAI kaosa: 'Daje im neumjerenu moć nad našim životima'

24.11.2023.
u 10:58

Saga oko sudbine Sama Altmana i neizmjerna briga Microsofta za svoju investiciju dokaz je da se sve više koncentrira moć onih koji imaju resurse i znanja. Jer tek nekoliko tvrtki ima resurse stvarati velike AI modele

Komentara 3

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
11:49 24.11.2023.

Gubitnici smo svi mi zasigurno jer će se u idućih deset godina ukinuti ogroman dio poslova koje obavljaju ljudi, a sve da bi se neki mogli još više obogatiti.

Avatar nisam_robot
nisam_robot
15:06 24.11.2023.

To je istina. Sve više moći se koncetrira na sve manje osoba. To još nije zabrinjavajuće ali u budućnosti će biti. I onda će se vidjeti koliko je naprimjer ova agresija na Ukrajinu bila besmislena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije