Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Tko koči reformu kurikula: Crkva ili ideološki preodgajatelji?

Baš oni koji reformu kurikula u prvom redu shvaćaju priliku za nametanje obveznog cijepljenja naše djece raznim "odgojima", a roditelje koji se tome suprotstavljaju izjednačavaju s nekom sektom koja apriori odbija obvezno cijepljenje za zarazne bolesti – glavni su uzročnici zašto je reforma u obliku koji nam je predstavljen doživjela potpuni fijasko

Komentari 50

DE
derin
18:14 03.06.2017.

Svi žele reformu, ali reformu koje ce poboljšati znanje iz matematike, fizike, kemije, informatike, računarstva, programiranja, sto znaci da bi društvene znanosti malo patile. Ali želimo da nasa djeca čitaju hrvatsku književnost, da se ne mulja o povijesti, pa govori o "postjugoslavenskom području". Problem SDP-a sto njihovo članstvo stari i umire, a mladim ne mogu mazati oci Titom dikatorom i stalnim pričama o imaginarnim ustašama, mlade zanimaju konkretni životni problemi na koji oni ne nude odgovor. Jednostavno Hrvatskoj treba doslovce prava ljevica, a ne neka jugonostalgicna tvorevina.

VL
Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
17:55 03.06.2017.

izmedj Crkve i soresa biram Crkvu

VL
Avatar tetina
tetina
18:09 03.06.2017.

Dragi moji ne dozvolite da Vam uzmu vjeru.... ne slusate lazi i manipulacije nad Hrvatskim narodom Ne treba reforma skolska treba znati i istinu o Jasenovcu..... Jamama.. Jazovka i druge Jame po Hrvatskoj i drugim zemljama ... Treba znati svoju povijest i cuvati svoju Domovinu Djeci treba usaditi ljubav prema Domovini ne o Ustasama i partizanima Djeca trebaju znati da je Lijepa nasa stvorena devedesetih i obrambenom Domovinskom ratu s koji smo oslobodili svoju Domovinu od srpskog agresora. Tada je rodjena Hrvatska a ne 1945 tada sigurno ne Kad naucite povijest Hrvatske onda cemo govoriti o reformi skolstva .. I naravno bez lustracije nema Hrvatske

VL
Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
18:05 03.06.2017.

Konacno jedan clanak koji ogoljuje razloge nedavnog protesta. Sve zemlje svijeta koje imaju uzorne kurikularne programe imaju i jaku Crkvu. Jedino se u HR neki dizu na straznje noge pri samom spomenu Crkve. Ironicno je da se ti isti najvisejvise i suludo drece o uplitanju iste i politike u reformu.

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
20:22 03.06.2017.

Više vrijedi jedan profesionalni varilac kojega sad nedostaje, nego 800 diplomiranih filozofa koji uglavnom i samo profesionalno prosvjeduju..

VL
SO
SoloHan
17:57 03.06.2017.

Nehrvati su ti koji koče reformu, Hrvati bi se brzo dogovorili

VL
Avatar Maxich
Maxich
18:10 03.06.2017.

Ideologija koči reformu. Pod krinkom reforme žele ući u mozgiće klinaca koji tek uče o svijetu. Treba maknuti i jedne i druge, a uvesti moralni odgoj koji čuva obitelj i društvo, neovisno o Crkvi.

VL
DU
Deleted user
19:38 03.06.2017.

Izmedju memoranduma Sanu i Soroša ili crkve ...biram crkvu

VL
Avatar Parousia
Parousia
22:02 03.06.2017.

Bozje oko uvijek gleda,sakrit Mu se nista ne da

VL
Avatar Joco Udmanić
Joco Udmanić
08:11 04.06.2017.

Imaš diplomu ideš na burzu,nemaš diplomu ideš u sabor.

VL
DU
Deleted user
18:18 03.06.2017.

"Veli da se Katolička crkva izravno miješa u ono za što učitelji i profesori tvrde da bi trebalo biti područje njihovog – autonomnog odlučivanja! No, tko je ikad njima dao pravo da to bude 'područje njihovog autonomnog odlučivanja'?" Pa to pravo im je dala institucija škole koja je po definiciji odgojno-obrazovna institucija, a nastavnici su odgojno-obrazovni profesionalci. Prema tome kao odgojno-obrazovni profesionalci, kao i svaka druga profesija, trebaju imati određeni stupanj autonomije u radu. Naravno, postoje institucije koje bi trebale nadgledati i usmjeravati njihov rad, ali u te institucije ne spada crkva!!! Crkva nije odgojno-obrazovna, već vjerska institucija. Odgojno-obrazovna je samo u onom segmentu koji se odnosi na njen nauk, i na onaj segment populacije koji je prihvaća kao svoj svjetonazorski autoritet. Zar je to jednom novinskom kolumnistu toliko teško za shvatiti?

VL
RO
robertbruckner
09:23 04.06.2017.

Neka komunisti imaju svoje skole u hrvatskoj a katolici svoje i stvar je rjesena, u hrvatskoj ima 86% katolika a ostalo su drugi i komunisticke sekte sdp

VL
ZO
zoranos
18:10 03.06.2017.

Koči samo i jedino politička nestabilnost! Nema teorija urota i zavjera! HR se trenutno podjelila i zato imao uskoro i 3. izbore unutar 2 godine. MOST i ŽZ su treće opcije, ali sa njima se ne može sastaviti vlada ... dok se stvari ne smire politički nema reforme - jer reforma je političko pitanje vlasti koje vlada. Kako nešto pokrenuti kad stalo imamo novu vlast - dakle vrlo je jednostavno, pa me čudi da ljudi prosvjeduju. Trenutno je nemoguće sprovesti tu i mnoge druge reforme!

VL
DU
Deleted user
10:16 04.06.2017.

Kristiću, izvrsna zapažanja!

VL
BA
bakulušić
23:13 03.06.2017.

Odgovor se nalazi u Bibliji. Sv. Ivan ga je zapisao u Otkrivenju.

VL
Avatar mofo
mofo
00:22 04.06.2017.

Zakocila ju silna strucna javnost koja je imala hrpetinu prigovora na vama tako omiljeno djelo druga jokica.. dosadni ste vise, nikoga vise ne mozete prefarbati, sve se zna...

VL
OG
Oger
11:09 04.06.2017.

Onaj koji upravlja seksualnim zivotom covjeka upravlja cijelim covjekom. Crkva je to cinila stoljecima. I sad kad su se Hrvat i Hrvatica malo oslobodili utjerivanja strahova - sad odredjeni krugovi i crkva opet pokusavaju svim silama staviti ljude u okove,e, napraviti ih nesigurnima jer - samo tako mogu vladiti, zgrtati bogatstva bez straha da ce biti kaznjeni. ........U Hrvatskoj je to moguce kraj vise od dva milijuna nepismenih i polupismenih.

VL
ON
ON
18:32 09.06.2017.

Jedan clanak u novinama,jedna novina a pogotovu jedan novinar,trebali bi pisati nesto novo ,nesto sta vecina citatelja nezna ili ne razumije.Ovo sta nam Hristic pise je vec davno poznata stvar svi mi znamo da nam je skolstvo na niskim granama,da se nista nemijenja,staromodno je i neefikasno.Sada kada je doslo vrijeme da se nesto mijenja,eto belaja nije po "ukusu"pojedinaca pojedinih grupacija,religijskih voda,nase katolicke crkve i na kraju su politicari ti koji tu reformu uzimaju kao novu temu za sakupljanje politickih poena.Da nas predsjednik vlade u svom programu ima kurikularnu reformu kao vaznu problem on bi vec do sada nesto poduzeo.Sve dotle dok struka nebude nasla model i nacine kako te promjene provesti u djelo ,nema nista od reforme.Politiku, ideologije crkvu, i sve druge mesetare maknimo okrenimo se postenom radu i korak po korak,rijesitcemo problem skolstva.

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
17:43 03.06.2017.

Tko koci reformu skolstva? Pa crkva u Hrvata koja hoce drzati Hrvate na uzdi i graditi podanicki karakter naciji. Jedino tako oni mogu lakse kontrolirati stvari i pljackati narod.

VL
NO
Nolte
00:33 04.06.2017.

Nakon onih iskolacenih ociju, lica zajapurenih od bijesa i usta punih rijeci i zelje da ponize prikazanih od strane nasa dva vrla akademika ne treba puno za shvatiti kuda idemo. I takvi bi trebali biti krema ovog drustva? Svjetlo kojee ce nas voditi? Ma nemojte me zajebavat.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.