Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADIO RAZNE POSLOVE
Povratak na članak

Tko je Xi Jinping: Od mladića kojeg je Partija odbijala 10 puta do jednog od najmoćnijih ljudi na svijetu

Iako mu je otac bio bliski suradnik Mao Ce-tunga, završio je u zatvoru kada je Xi imao devet godina. Xi je poslan na selo kako bi iz prve ruke vidio što znači težak rad. Poslije je radio na zemlji, bio mehaničar pa i liječnik zadužen za zdravlje seljana

Komentari 5

JO
jocoudriga
09:11 31.03.2023.

Šiljati laktovi miroljubive Kine… problem Kurilskih otoka, granice sa Mijanmarom, , pretenzije za teritorijem Filipina, Sibira, Indonezije, Južnokineskog mora u blizini Malezije, problem muslimana u Kazahstanu, uplitanje u izborni sustav Monglije na vanjskom planu, dokidanje demokracije u Hong Kongu. Logorii za političke neistomišljenike i diktatorski sustav kakav je svaki komunistički ne čini je baš idiličnim rajem na zemlji, pogotovo sa Xijem na čelu. Dečko je to opasnih namjera.

VL
Avatar Dr Evil
Dr Evil
18:44 30.03.2023.

...i grade most u Hrvatskoj brže nego mi sagradimo prostupnu cestu

VL
Avatar Dars
Dars
11:41 29.03.2023.

U svakom slučaju je na čelu totalitarne nedemokratske komunističke države koja u 21 stoljeću ima logore za pripadnike manjine, gdje se krše ljudska prava itd itd...

VL
DU
Deleted user
22:42 29.03.2023.

kina je kina, tradicionalna mnogoljudna drzava koja sama gradi vlastitu buducnost. kako oni tebi ne govore sta da radis i gdje da ides tako i ti njih pusti na miru. Ako narod ne ytrazi rata nemoj im ga ni tii donositi. ima tako prekrasnih dijelova svijeta sa netaknutom prirodom ibogatstvima koja su takva samo zato jer zapadna demokracija nije tamo stupila svojom postenom nogom.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.