Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Agrokor
Povratak na članak

Tko je tko u roll-up modelu? Ni Rusi ni Amerikanci ne mogu upravljati Agrokorom

Nije bio posao uprave da provjerava tko je po kojoj cijeni kupovao Agrokorov dug

Komentari 39

Avatar southman
southman
09:20 28.10.2017.

Gospodo komentatori imali smo opciju 1. upumpati 2,3, mlrd. kuna poreznih obveznika i pustiti Todorića da i dalje sa tim novcem financira nenormalne troškove svoje obitelji što bi nakraju rezultiralo ionako stečajem Agrokora ili ući u roll-up u kojem će kako vi kažete lešinarsli fondovi zaraditi ali u kojoj će Agrokor kao firm opstati minimalno u 2/3 - skom obimu !!

VL
ST
stefj
10:52 28.10.2017.

Ma oporba lupa nevjerojatne gluposti, nek se drže Ustaša i partizana, to im jedino ide... Netko je trebao dati milijardu, a neće dati na lijepe oči. I normalno da će se osigurati, nije to politika da baca novce u bunar. I normalno da će zaraditi (ako), zato i ulaže novac... Ne bih se čudio da sve ovo vodi Sperbanka i Todorićev blog i medijsku hajku, a oporba je dovoljno glupa da se tome priključi. Sperbanka jedina gubi s Rollup modelom jer nije htjela sudjelovati u njemu. Sperbanka je i dovela pjevača u dogovoru s Todorićem, Sperbanka je i dala kredite kada nitko drugi nije htio... Tezu potvrđuje i to da i Todorić i mediji dobijaju dokumente koji su poznati samo vjerovnicima. Kako bi Todorić uopće došao do njih...

VL
DR
droza
08:42 28.10.2017.

Todorićev blog dio je hibridnog rata, jer on objavljuje informacije i poluinformacije koje onda mediji prenose, a država reagira. Tako na istoj strani imamo ruski Sberbank, Ivicu Todorića i oporbene stranke koje govore iste stvari, a zapravo međusobno nisu povezani. Ovo je stav komunikacijskog stručnjaka Krešimira Macana. Isto tako, znakovito je i to da apsolutno nitko ne zna, i ne može sa sigurnošću ustvrditi, stoji li iza blogerskih napisa doista Todorić. Stvar se još više komplicira time što zastupanjem blogerskih teza, oporba izravno utječe na konsolidaciju kompanije. Stoga se doista može, i mora razmotriti premijerova izjava o tome da je RH u svojevrsnom hibridnom ratu.

VL
BR
brojevi
10:44 28.10.2017.

Ovaj naslov koristim da izrazim svoje negodavanje spram uredništva emisije vijesti na HRT 4. Odnosi se na kratki pregled kroz emisiju Otvoreno gdje se selektivno i potpuno ignorantski ne iznose stavovi zastupnika g. Borića te g, Brlošića i gosp. Vidakoviććć kao predstavnike realnog sektora a u svezi rol-ap kredita i izvanredne uprave. Kroz sve vijesti protura se mišljenje Panenića i umišljenog prof Lovrinića, toretičara naknadne pameti i HNS-ovog neuvjerljivog Čuraja. Ovo je samo još jedan dokaz o selektivnoj povezanosti politike i "neovisnog" HRT-a.

VL
Avatar Django
Django
14:07 28.10.2017.

droza, upravo se o tome radi, i to je značenje "hibridnog rata" koje mnogi ovdje ismijavaju. I nije u pitanju samo poljoprivredno zemljište, u pitanju su i drugi resursi, kao voda na primjer. Najtužnije je da oporba jako dobro razumije o čemu se radi ali unatoč tome i dalje gura u smjeru "regionalnih integracija".

VL
DR
droza
08:54 28.10.2017.

Gospođa Kiseljak mudro i potpuno opravdano u ovome osvrtu ne iznosi još neke razloge radi kojih je Lex Agrokor bio nužan, a radi se o geostrateškim interesima raznih aktera za ovo područje. Naime, potsjetimo se da je banka Sberbank svojedobno za restrukturiranje tvrtke angažirala Alvareza III. Kao najveći vjerovnik Sberbank bi naravno stavio šape na najvrijednije tvrtke i resore unutar koncerna. Među njima su i PIK Vukovar, Vinkovci i Belje. Sberbanku naravno nema namjeru dugoročno upravljati tim resursima te bi ih rasprodali ili prepustili, uz naknadu, drugim akterima. Stoga je vrlo izvjesno da bi PiK-ove i Belje prepustili Srbiji na upravljanje, čime bi Srbija dobila na upravljanje 70% najkvalitetnijeg zemljišta u istočnoj Slavoniji, a o geistrateškim gubicima po RH, u takvom scenariju, ne treba trošiti riječi.

VL
IV
ivanjoksimovic
10:14 28.10.2017.

Donekle bih se slozio, ali ne sa tim da ce Agrokor opstatu u vecinskom obimu. Roll up uopste ne resava to pitanje. Zapravo, ovde se radilo samo o tome da se brzo obezbedi svez novac koji bi privremeno ugasio goruca pitanja ored turisticku sezonu i tako obezbedio dalji protok novca i dobavljace. Dakle, ovaj kredit, koliko god on bio nepovoljan, a jeste, slizio je da se kupi vreme pred turisticku sezonu. I to je ispravno. Ali, ne i dovoljno. Pitanje je sta ce se sledece dogodizi. Dug Agrokora je time znacajno uvecan, i u vecoj je opasnosti da propadne zbog veceg finansojskog opterecenja. Radi se samo o tome da je kupljeno vreme, koje ako bude ispravno iskorisceno moze da spasi bar veci deo Agrokora koji posluje u Hrvatskoj. Agrokorov3 firme koje posluju u inostranstvu (1/3 Agrokora) su unapred izgubljene, jer za njih Lex Agrokor ne vazi, pa ce tako poverioci na sudovima tih drzava, obezbediti da se kroz ta preduzeca naplate. A to je vec o pocelo na sudovina u Bosni i Srbiji. Tako da u zakljucku, roll up je ispravan potez, koji moze biti i poguban ako se novac za kupljeno vreme ne obezbedi.

VL
Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
09:12 28.10.2017.

U biti največi krivci što HDZ dobija izbore su APSTINENTI I oni koji poništavaju listiće jer naime! Oko milijun birača glasaća sveukupno a 33% od onih koji glasaju podržava HDZ što je oko 330.000 tisuća a toliko je samo Ivan Vilibor Sinćić dobio na predsjedničkim izborima SAM kao kandidat! Kad bi ti izašli na izbore i dali glas trečim opcijama + još MILIJUN apstinenata HDZ-SDP kasta biila pometena u zapećak politike i parlamenta!! To nam je jedini spas!!!! Ne nije skretanje sa teme jer su njihove HDZ-SDP politike izgradile Agrokor!!

VL
LU
lucas
17:39 30.10.2017.

Usprkos ROL-UP Agrokor će propasti s još većim dugom koji će platiti Hrvatski narod. Zemlja u kojoj nema odgovornosti, vlada koja zbog neznanja odriče se suverenosti, državni povjerenik koji radi za tuđe interese ... U Hrvatskoj jedino turizam je uspješann , ostalo je sve u pada, porast potrošnje je posljedica doznaka od 200 000 Hrvata koji su POBJEGLI iz Hrvatske od 2013-2017, a to nitko ne spominje. Sliku ind. proizvodnje podiže brodogradnja koja ima ogromne gubitke i na plaća već dugo kooperante. Daklem car je gol, a ne vidi se jer ga pokriva magla u izjavama plenkovića.

VL
TT
TTjac
10:06 28.10.2017.

Roll up model je pušiona za Agrokor. Prema tome radi se o win lose poziciji. Nema niti teoretske šanse da Agrokor vrati novac za sljedećih 200 godina, znači stečaj. Odugovlačenje će odvesti mnoge dobavljače u ponor, zato je sve ovo s retardiranim političarima u privatnoj firme još jedan mega promašaj hrvatske politike.

VL
BU
Budak
08:50 28.10.2017.

Hijena ide na hijenu. Todorić je samo vrh ledene sante, tkzv. frontmen. Iza njega se kriju puno jače struktura političko-obavještajnog polusvijeta sastavljena od bivših udbaša i tranzicijski lopova. Nadamo se da će ranjeni lav što više njih povući u ponor što bi moglo biti ublaženi oblik hitno potrebne lustracije.

VL
DU
Deleted user
09:57 28.10.2017.

A ove floskule da će NETKO zaraditi. Pa normalno, nitko bez zarade ne želi niti hoće raditi. Osim “hrvatof” koji će raditi i bez da ih platiš, a onda će po birtijama pričati j...b...mu...p...ma....namjestio da ne radi za one tko ne plati i točka! Tako bi sve imali love! kod nas su i strane firme skužile da ljudima mogu dati i minimalac (i manje!)i tražiti maksimalan učinak i to kod nas prolazi! Dok prolazi zašto ne bi?

VL
NE
Netko92
09:54 28.10.2017.

Koji vazalin koristite kad vas jebu politicari!?

VL
MA
MatijaGubecGS
08:45 28.10.2017.

Lažu i Ramljak i Plenković. Sada već omogućuju tim strvinarskim fondovima da od dobavljača otkupe potraživanja sa velikim diskontima što znači da imaju način kako će oteti Agrokor ili barem zaraditi "đeparac".

VL
DR
Draš
09:34 28.10.2017.

Ova laže po već uhodanoj špranci.Nije istina da Amerikanci nemaju potpunu kontrolu nad Agrokorom,kako znam pa da nemaju ne bi oni postavili svog čovjeka Ramljaka(koji je i pisao Lex. po njihovim naputcima) i Dalićkog koji ih je i prije zastupao,da nemaju potpunu kontrolu ne bi uprava kupovala (otkupljivala,što je jasan dokaz da nemaju niti najmanju namjeru ulagati ili razvijati i restrukturirati koncern jer u tom slučaju ne bi izvlačili lovu iz njega na taj način) )od tih lešinara svoje obveznice po punoj cijeni u trenutku kada ih se na sekundarnom tržištu može kupiti za 20% cijene.Sada se pravda ta krađa i pogodovanje time da nitko nije želio dati novce,naravno da nitko nije želio davati novce poslje Lexa koji je napisan po uputama lešinara .Također je laž da su ti lešinari kupovali obveznice po punoj cijeni prije krize,niti su ovi to radili niti bilo koji drugi lešinar jer oni ni ne posluju po tom načelu nego samo po špranci koja se sada odvija u Agrokoru.O ostalim lažima u tekstu mi se više ne da pisati,ako se netko ne slaže sa mnom neka mi ne lupa minuse(to može svaki majmun i u biti ne znači ništa) već bolje neka proba osporiti napisano ako može.

VL
DU
Deleted user
08:34 28.10.2017.

u prevodu vlada je sve napravila da lešinarski fondovi tj strane BANKE dobiju svoj novac te imaju svog čovjeka u sustavu a HR firme su dobile jedan veiliki šipak

VL
NE
Netko92
12:50 28.10.2017.

Vi upravljate oni diktiraju

VL
DU
Deleted user
09:25 28.10.2017.

Komentari puni udbasa,svjetskih lesinara,protivnika Hrvatske,komunjara...a nikome ne pada na pamet da ste obicni lopovi koji pljackate sami sebe ako dobijete priliku

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
12:02 28.10.2017.

O dobri naš Hrvatski Bože, najveća Ti hvala i slava, što si nam poslao svoje izaslanike Poglavara Mesiju Andreja BBh i apostola Antu BBh, koji su donijeli neovisnoj državi Hrvatskoj (istina samo od njenih dvonožaca) spas u posljednji čas. Oni su spasili krunu hrvatskog gospodarstva Agrokor uz pomoć naših prijatelja transatlanskih fondova, koji su dali potrebnu kapitalnu infuziju, da naša dika i ponos ne završe u samrtnoj komi. Samorazumljivo da hrvatski izrodi ne gledaju na ovo iz takvog vizira, već lamentiraju kako će lešinarski fondovi čerečiti ne samo Agrokorovu, već i hrvatsku državnu lešinu i usput derati kožu dvonošcima sitnog i krupnog zuba. Medjutim zalud im sva njihova zluradost, jer će neovisna Hrvatska država i njeni vjerodomoljubni dvonošci sitnog i krupnog zuba preživjeti i ovu havariju, te osnaženi (ono što te ne ubije, to te osnaži) i pročišćeni od svekolikih izroda (šupiranih u bijeli svijet) nastaviti svoju procesiju u Raj zemaljski, ali hrvatskog tipa. Da se sve ovo ostvari trebaju vjerodomoljubi kontinuirano pjevati najnoviju hrvatsku verziju Aleluje: "Tvoj najvjerodomoljubniji narod, o dobri naš Hrvatski Bože, samo Tebe i tvoje izaslanike Poglavara Mesiju Andreja BBh i Gospodara Apostola Antu BBh, hvali i slavi! Aleluja, Aleluja, Aleluja.......

VL
ST
Stipan
10:39 28.10.2017.

Ovaj Ramljak izgleda kao cigo iz sumadije.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.