Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANKO BAČIĆ

Tko je novi ministar graditeljstva? Nije mu ovo prvi put na čelu tog resora

Zagreb: Branko Bačić odlazi iz Sabora nakon sjednice odbora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/16
17.01.2023.
u 15:29

Nakon ulaska u Sabor 2003. godine, imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu mora, prometa, turizma i razvitka, a nakon ponovnog izbora za zastupnika 2007. zamrzava mandat zbog imenovanja državnim tajnikom u Ministarstvu mora,  prometa i infrastrukture.

Hrvatski sabor u utorak je potvrdio Branka Bačića za novog ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine te potpredsjednika Vlade nakon čega je položio prisegu. Dobio je glasove 77 od ukupno 151 zastupnika, koliko ih ima Sabor. Protiv je glasovao 51 zastupnik, suzdržanih nije bilo, a rezultate glasovanja zastupnici su popratili pljeskom.

Na novoj dužnosti naslijedio je Ivana Paladinu koji je s čelnog mjesta ministarstva otišao opterećen sporom i neefikasnom obnovom na Banovini i u Zagrebu. Prije toga Bačić je jučer za svoj program dobio većinsku potporu na zajedničkoj sjednici Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo i Odbora za gospodarstvo.

Potpredsjednik HDZ-a u svojoj karijeri već je bio ministar graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša.

Zagreb: Branko Bačić odlazi iz Sabora nakon sjednice odbora
1/14

Bačić je do sada više puta izabran za saborskog zastupnika HDZ-a. Nakon ulaska u Sabor 2003. godine, imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu mora, prometa, turizma i razvitka, a nakon ponovnog izbora za zastupnika 2007. zamrzava mandat zbog imenovanja državnim tajnikom u Ministarstvu mora,  prometa i infrastrukture. 

Bio je i načelnik općine Blato na Korčuli, a 2010. godine prvi put sjeda u ministarsku fotelju. Te je godine, nakon rekonstrukcije Vlade, bio imenovan ministrom graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša. Nakon parlamentarnih izbora 2011. godine, ponovno je izabran za zastupnika u Hrvatski sabor, gdje je obnašao dužnosti predsjednika raznih saborskih odbora, a 2016. godine postaje predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika.

Član je HDZ-a od 1990. godine. U tri navrata biran je za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, čiji je i aktualni predsjednik. Od 2008. godine član je Predsjedništva HDZ-a, a dužnost glavnog tajnika HDZ-a obavljao je od 2009. do 2012. godine.

Bačić je rođen 1959. godine, završio je Geodetski fakultet u Zagrebu i diplomirani je inženjer geodezije.

VIDEO: Grbin Plenkoviću: ' Uvođenje eura je trebalo biti dobro, majstore i to ste uprskali'

 

Komentara 9

TM
trade_mark
16:12 17.01.2023.

tko je branko bačić? to je bar jednostavno: hadezeovac koji je sanaderu nosio torbe s milijunima iz fimimedije. više od toga nije potrebno znati.

TV
tvserija1
15:50 17.01.2023.

Torbar i kvevubi stakov. Pravi predstavnik KraDeZeovih birača.

Avatar Zavratnica
Zavratnica
16:03 17.01.2023.

Imena briselskih činovnika odnosno Plenkovićevih husara nisu bitna. Bio Branko,Mirko ili Slavko radi se o prodanim dušama niskoga morala koji bi vlastitu Domovinu prodali za perec,radi se o onima koje je Ante Starčević opisao pojmom slavoserba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije