Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi ministri

Branku Bačiću i Šimi Erliću iskazano povjerenje u Saboru

Zagreb: Izglasano povjerenje novim ministrima Branku Bačiću i Šimi Erliću
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/20
17.01.2023.
u 14:50

Za Šimu Erlića glasovalo je 77 zastupnika, 51 bio je protiv, a jedan suzdržan. Bačić je dobio podršku 77 zastupnika, dok je 51 bio protiv.

Nakon jednomjesečnog odmora, saborski zastupnici vratili su se u klupe, a proljetno zasjedanje otvoreno je burnim aktualnim prijepodnevom tijekom kojega su zastupnici propitkivali premijera Andreja Plenkovića i ministre o aktualnim temama. Nakon aktualca, u Saboru je uslijedilo glasovanje o povjerenju novim ministrima Branku Bačiću, koji će preuzeti resor graditeljstva i dužnost potpredsjednika Vlade, te Šimi Erliću koji preuzima regionalni razvoj i fondove EU.

Šimi Erliću i Branku Bačiću u Saboru iskazano je povjerenje. Za Šimu Erlića glasovalo je 77 zastupnika, 51 bio je protiv, a jedan suzdržan. Bačić je dobio podršku 77 zastupnika, dok je 51 bio protiv. Uoči samog glasovanja, više saborskih zastupnika zatražilo je stanku. 

Nino Raspudić zatražio je stranku te istaknuo kako mnogi na Banovini provode još jednu zimu u kontejnerima. 

"Ako je Bačić tako dobro rješenje, zašto ga nismo imali prije godinu dana ili nakon potresa", upitao je Raspudić. 

Ivan Penava istaknuo je kako će Bačić biti šesta osoba zadužena za obnovu. "Horvat, Paladina, Vanđelić, Medved, Hanžek i vi kolega kao šesti", poručio je. 

Sandra Benčić kaže kako su "ministri u ovoj Vladi puki izvršitelji volje Andreja Plenkovića".

"Ključna osoba od koje treba doći politička volja da bi se obnova izvršila je Andrej Plenković. Da obnova nije bila politički prioritet, govore brojke", tvrdi.

Marijan Pavliček ističe kako je premijer Plenković promijenio više ministara nego što je kuća obnovljeno na Banovini.

"Da bi obnova išla, trebalo je htjeti i znati", kazala je Anka Mrak Taritaš govoreći premijeru Andreju Plenkoviću. 

Zagreb: Izglasano povjerenje novim ministrima Branku Bačiću i Šimi Erliću
1/14

Domagoj Hajduković kaže kako "mijenjamo sve, da bi promijenili ništa". "Postoji sukob treba li reći Banovina ili Banija, predlažem Neobnovljevina. Kako smo krenuli, možda za sto godina obnovimo još šest kuća", tvrdi Hajduković. 

"Imena se mijenjaju, a rezultata nema. Slično i sa fondovima Europske unije", tvrdi Peđa Grbin. Dodaje kako je Bačić kao svoje predstavio ideje protiv kojih je dvije godine glasovao. 

Da ljudi žive u kontejnerima predugo da bi bilo kakva obnova mogla biti proglašena uspjehom Vlade, smatra Katarina Peović.

"Želi li oporba uistinu da se ubrza obnova ili to služi samo kao jedini argument koji se može reciklirati i kojim mogu napadati Vladu, vladajuću većinu i ostale", upitao je Željko Reiner.  

Nakon što im je iskazano povjerenje, novi ministri Branko Bačić i Šime Erlić prisegnuli su pred Hrvatskim saborom. Prisega glasi: "Prisežem da ću dužnost člana Vlade savjesno i časno obnašati, poštivati Ustav, zakone i pravni poredak te se zalagati za svekoliki napredak Republike Hrvatske".

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
15:31 17.01.2023.

Jeli Bačić dobio od Pupovca popis prioriteta?

DU
Deleted user
15:35 17.01.2023.

erlic je smijurija, olaf ce imat posla sad kad je jos porastao na duznosnickoj ljestvici. vrlo cudna odluka premijera.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
15:45 17.01.2023.

Za 5 mjeseci treba potrošiti milijardu eura vezano za obnovu. Osim administrativnih zapreka, bojim se da više nemamo građevinske operative, koja bi to odradila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije