Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politizacija štrajka
Povratak na članak

Tko je, kada i za koliko zakinuo učitelje: 'Nemojte nas povezivati ni s lijevima ni desnima'

Sanja Šprem ističe kako je pogrešno štrajk učitelja dovoditi u vezu s politikom, jer je, kaže, politika i jednih i drugih potplaćenost učitelja

Komentari 15

Avatar hvala_što_pušite
hvala_što_pušite
12:49 25.10.2019.

jedno je biti potplaćen, a sasvim drugo pohlepan i nerazuman!, potplaćeni zasigurno niste, jednostavno ste se sveli na instrumentaliziranu rulju od strane HNS-a, tj. zapravo pecate se na sitne mamce iskusnih "ribolovaca" i "ribiča"...

VL
CR
creedence1954
15:54 25.10.2019.

Kad su Crveni kmeri srezali place uciteljima i kad je dizac tegova dijelio otkaze ravnateljim skola, sindikati su sutjeli ko ona stvar. Jer HDZ se smije pljuvati, ali nasljednike zlocinacke KP ne smije! Jadno!

VL
IV
IvoDivo
16:11 25.10.2019.

i ptice na grani znaju da su sindikati leftardirani. Ko ubogi miševi se stisli kada je slučajni smanjivao plaće učiteljskoj bagri koja bi sada kada su im porasle plaće za 18 % politizirala u skladu sa komunjarama.

VL
BO
Boryx
13:20 25.10.2019.

Naši školarci osvajaju redovito svjetske medalje iz fizike, kemije, računarstva-programiranja, robotike i to u konkurenciji Rusa, Kineza,Koreanaca,Japanaca,Amerikanaca koji plaćaju tutore koji ih drilaju kao za olimpijske igre a naše učenike par tjedana po par sati volonterski profesori instruiraju. Dakle, naše je školstvo je savršeno kao i prethodni kurikulum a daljne diranje u kurikulum pogotovo ovih šabana će nas samo unazadit to sve a čini se da je to i cilj jer pametno društvo misli svojom glavom, ove mlade generacije su sve svjesnije HDZ/SDP politike, sada im žele isprat mozgove i otupit oštricu uma, naravno, u svijetu sociopata sve je INVERZIJA/obrtanje( izvrtanje) , dakle suprotno rade od onog što najavljuju pa tako i ovo kao namjera je inverzija. U vidu toga, nije li vam SUMNJIVO da se taj resor daje upravo jednoj NEBITNOJ stranci, statističkoj pogrešci od stranke, takve se šalje uništavat sve dobro i kasnije nema političke štete zbog jednog HNS-a ali ljudske, društvene i te kako!

VL
Avatar rubinet
rubinet
13:25 25.10.2019.

Općepoznato je kako su sindikati većinom i ponajvećma u rukama ljevičara.

VL
MA
MarkoMaras
13:03 25.10.2019.

Povišice im neće pomoći. Problem je drugdje. Pogodio ga je Andrej Grubišić u Otvorenom. Evo, citiram: "Pozicija učitelja je da žele veću plaću što je legitimno. Neki bi trebali mati plaću 15-20 tisuća kuna, neki bi trebali onu koju imaju sada, a neki bi trebali dobiti otkaz jer nisu dovoljno dobri performeri. Oni koji su dobri, oni su taoci postojećeg sustava jer ne postoji stvarno tržište za njihove usluge. Imaju ograničenu mogućnost promjene radnog mjesta i neće dobiti značajno drugačije uvjete." Dakle, stvarni razlog nezadovoljstva je to što ih njihov poslodavac, država, nimalo ne cijeni jer je svejedno rade li dobro ili loše. To nema veze s novcem.

VL
ST
stefj
21:22 25.10.2019.

Ne povezujemo vas sa strankama, već s uhljebima jer to i jeste... Naravno da ćete dobiti veće plaće, naravno da će to privatni sektor krvavo platiti. A to što smo radi vas i ostalih uhljeba na dnu EU-a nikoga ne smeta, što radi vas rastu porezi, isto nikoga ne smeta... Pa i ovo nevjerojatno poskupljenje odvoza smeća ima veze s vama, bez obzira što se skriva iza Gretenizma. Tu se i vidi tko najviše podržava Gretenizam - država, a zašto, jednostavno, zato da može uvesti novi namet i hraniti sve više uhljeba. To sa zelenim i EKO nema niti najmanje veze...

VL
RP
rpzagreb
14:36 25.10.2019.

U ozbiljnom rješavanju bilo kojeg problema na nivou države spominjanje nekakvih lijevih, desnih, domoljuba i sličnih nebuloza je samo pokazatelj da političari jedino što znaju i rade je obična primitivna manipulacija ljudima. Ljudima čija je sposobnost razmišljanja poprilično diskutabilna,stranački ograničena ili je opće nemaju.

VL
Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
12:50 25.10.2019.

Ukinuti štrajk i uvesti radnu obvezu! Šutili su ka phizde kad ih je Milanović zakidao.

VL
AG
AA_gun
12:45 25.10.2019.

jel adeze trolovi i dalje ne podržavaju sindikate sad dok je kolinda rekla da im treba dignuti koeficijente i dok su rekli da je zoka opisani ?

VL
MA
marsovka
12:54 25.10.2019.

Gđo Šprem, ne svrrstamo vas mi s političarima, nego vi i Branimir Mihalinac.Znate dobro, što je vladu Z. Milanovića docekalo, opljačkana država, smanjio je place , ali i sebi i svim poltičarima u Saboru i povlaštenima.,.Ovi kada su došli nana vlast podigli su najprije ovima koji imaju najviše.Sada je situacija bolja i trebalo se i vama uskladiti.Do sada sam bila zato , a sada više nemate moju podržku i može vas biti sram , jer poltizirate.Mihalinec = Kunst.

VL
DI
Direkt
13:07 25.10.2019.

Domoljubi.

VL
Avatar Sandinista
Sandinista
13:48 25.10.2019.

U vrijeme kada su vam umanjeni koeficijenti je cijela Europa stezala remen, rezala plaće i otpuštala radnike. Ovo što je Milanovićeva vlada srezala je minimum minimuma. A danas se licemjerni sindikalisti otvoreno svrtavaju uz Škoru. Mi smo valjda jedina zemlja gdje sindikati podržavaju ekstremnu desnicu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.