Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKINULA OSKAR ZNANJA

Tko je Jadranka Žarković Pečenković, moguća Milanovićeva savjetnica za obrazovanje?

Jadranka Žarković Pečnković
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
18.02.2020.
u 09:58

Obrazovni krugovi takvim odabirom savjetnice za obrazovanje koje je proglašeno nacionalnim interesom nisu zadovoljni, mnogi ne skrivaju činjenicu da bi na to mjesto mogla biti pozvana upravo na prijedlog Sanje Musić Milanović, supruge predsjednika

Jadranka Žarković Pečenković, psihologinja i nekadašnja ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje ni jučer, dan uoči inauguracije Zorana Milanovića nije željela potvrditi navode da će upravo ona na Pantovčak kao nova savjetnica predsjednika za obrazovanje.
– Ne mogu davati nikakve izjave – kazala je za Večernji list Pečenković.

Obrazovni krugovi takvim odabirom savjetnice za obrazovanje koje je proglašeno nacionalnim interesom nisu zadovoljni, mnogi ne skrivaju činjenicu da bi na to mjesto mogla biti pozvana upravo na prijedlog Sanje Musić Milanović, supruge predsjednika s kojom je Pečenković u dobrim odnosima.

A tko je Žarković Pečenković? Prije svega jedna je u nizu obrazovnih djelatnika, koja je u Agenciju za odgoj i obrazovanje imenovana još u Milanovićevo premijersko vrijeme, a koja navodno nema dobru komunikaciju ni suradnju s aktualnom ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak, što je bilo i jasno u razdoblju kada je Pečenković istekao mandat u Agenciji za odgoj i obrazovanje. 

No ono što je Pečenković napravila šest mjeseci od svog imenovanja u Agenciji za odgoj i obrazovanje i to upravo u Milanovićevo vrijeme  daje naslutiti kako gleda na obrazovanje – još važnije kako gleda na uspješne učenike. Odlučila je tada zbog ušteda ukinuti Oskar znanja nagradu za učenike osnovnih i srednjih škola – a zbog pritiska javnosti Oskar znanja ipak je vraćen.

Gaf s učiteljima i nastavnicima koje je poslala na edukaciju na konferenciju ''Obitelj i škola: ključ odgoja za vrijednosti'' u organizaciji udruge U ime obitelji samo je nastavak njezinih aktivnosti na čelu Agencije.

A kako bi netko tko zbog ušteda ukida nagradu najboljim i marljivim učenicima mogao savjetovao predsjednika, tek ćemo vidjeti odluči li Milanović doista nju imenovati svojom savjetnicom.

Video: Generalna proba za inauguraciju novog predsjednika Zorana Milanovića

Komentara 24

Avatar zajutrak
zajutrak
10:04 18.02.2020.

Grda je kaj je, je :) Učiteljica njegovog sina ...,nema kod Milanovića ništa bez veze , sve je s vezom, od Loze do ove persone :)

CV
CENZURIRANO_VL
10:11 18.02.2020.

Je pa učitelji su šutjeli kada se u tadašnje vrijeme smanjivali plaća ali nedavno su prosvjedovali jer im se nije povećala dovoljno. Beeee :D

BR
Brankić
10:09 18.02.2020.

dovoljno je ime i dva prezimena ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije