Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubravka Šuica:
Povratak na članak

'Tko jamči da se slučaj s pokvarenim brazilskim mesom neće ponoviti?'

Nezapamćen skandal nedavno je potresao svjetsku prehrambenu industriju, a europarlamentarci prozivaju odgovorne inspekcije u Europskoj uniji.

Komentari 5

NO
Norway
14:57 06.04.2017.

Podravka uvozi smrznuto meso.Stocarstvo je u Hrvatskoj devastirano.Konzumiramo smece i trujemo i sebe i djecu,a zemlju smo zapustili.Sve cemo to skupo platiti

VL
VE
verica2
15:08 06.04.2017.

Tko jamči da se neće ponoviti slučaj s porilukom na tržnici Kvatrić u kojemu je bilo pesticida 135 puta više od maksimalno dozvoljene količine? U nalazu inspekcije pisalo je "Na temelju provedene procjene rizika konzumacija poriluka s navedenim ostacima klorpirifosasa predstavlja akutni rizik kod kratkotrajnog unosa za zdravlje ljudi." Zna se i da je poriluk s OPGa vlasnice Suzane Novosel iz okolice Zagreba. Jedino se ne zna kakva je kazna izrečena spomenutoj Suzani i provodi li se bilo kakav nadzor nad onima koje se zatekne u proizvodnji i stavljanju u promet otrovne hrane.

VL
JC
jerko.cvein2
17:50 06.04.2017.

Dobro da su nasi polit-klauni za CETA i TTIP bili, jos vise smeca za narod.

VL
ES
Esteder
08:14 16.04.2017.

Počni čistiti od carinske inspekcije koja je pod kontrolom HDZ .

VL
AA
aaagotal
07:39 13.04.2017.

Dobili ste garancije upravo takve za koje glasate i nadalje upravo takve!? Zar mislite da će nekoga biti briga što nas truju, hranom, preskupim a nikakvim lijekovima? Samo kad bez ikakvog razloga lijekovi bez ikakvih najava poskupe po 25% uu prosjeku, kada slani štapići od 5 dkg vrijedi kao tri kg pšenice itd. Itd! Zar ne vidite da kontrola ne postoji ili se pojavi igrom slučaja ili kao sa ptičjim gripom stigne se zaraziti 5 sela, dok se pokrene zastrašujuće tromi kontrolni aparat, valjda po naredbi nekog lokalnog moćnika ili političara?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.