Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lovci na preferencijalne glasove

Tko ima šansu ući u EU parlament: 'Poplava' katoličkih kampanja izazvala veliku gužvu na desnici

28.05.2024.
u 06:33

Poznati su javnosti, imaju političku karizmu i samim time svoju publiku koja će za njih glasati i kao takvi uvjereni su da do mandata u EU parlament mogu i putem preferencijalnih glasova.

Komentara 21

MI
miliša
07:17 28.05.2024.

Politika je jedno, vjera nešto drugo. Mnogima bi o tome trebalo održati posebno predavanje, koji su komentirali ili će komentirati. Osobno bih volio kad bi mi imali više prktičnih vjernika nego oni koji su deklarativno vjernici. Naime, vrijednosti vjere (općenito), a pogotovo kršćanstva (u konačnici katoličanstva) ukoliko se stvarno žive, ideal su koji u konačnici može u jednoj državi unijeti uistinu socijalnu osjetljivost i pravu brigu. Nažalost kao i svugdje, često se događa da vjernici jedno vjeruju, a drugo žive.

EJ
ejStef
10:50 28.05.2024.

Hm, vjera i ideologija igraju veliku ulogu u EU parlamentu. Imamo jaku zelenu religiju i jaku Woke ideologiju koja je, zajedno s jačanjem islamskog fundamentalizma u Europi, izazvala jake reakcije. Sve to skupa udruženo je velika prijetnja demokraciji, zapravo i tzv. tekovinama civilizacije, budući da osim podređivanja znanosti ideologiji i religiji, dobrim dijelom se kosi s osnovama zdravog društva, pa i zdravog razuma... Tako da ne čudi jačanje suprotne strane, konzervativnog pristupa, koje isto ponekad zna otići u krajnost. Ekstremno lijevo iliti progresivno uvijek će izazvati reakciju desnog... Političke elite su radi ekstremno lijevog i pogodovanja tim aktivističkim grupama poprilično zabrazdile i sada se nešto čude kada desne stranke rastu u popularnosti. Problem u svemu tome je što je to jako utjecalo na gospodarstvo, gdje je EU izgubio poziciju na globalnom tržištu, pala je EU na 17% svjetskog BDP-a i sve više pada, više ništa proizvedeno u EU ne može se prodati na globalnom tržištu bez jakih subvencija. Teško se prodaje i u samoj Europi.

Avatar razbojnik404
razbojnik404
09:19 28.05.2024.

Iskreno se nadam tsunami porazu ljevice! Da to pristrano drukanje, kao i na parlamentarnim izborima, postane potpuno besmisleno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije