Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Markešić
Povratak na članak

Tko drži vertikalu obrazovnog sustava – država ili Crkva?

Pravobraniteljica za djecu upozorava na pritužbe o „nepostojanju programa koji bi bio alternativa vjeronauku u osnovnoj školi”.

Komentari 51

AR
Armagedon
17:53 02.10.2018.

Uvedite domaćinstvo, predmet koji je nekada postojao i gdje se učilo praktične stvari, od šivanja dugmeta, bontona, kuhanja, kako napraviti lampu, promijenit žarulju, elementarne stvari , svega što svakome treba uvijek i cijeli život, .......a naša djeca nemaju pojma dalje od tipkanja na mobitelu i tabletu....... daleko korisnije od vjeronauka.... njega neka kao i prije podučava crkva i neka se provodi u crkvi....

VL
JO
jocoudriga
21:05 02.10.2018.

Vjeronauk -podla dezinformacija i kvaziznanost...ali vampiri ne odustaju od bolesne ambicije da kontroliraju društvo mentalnom dresurom onih najranjivijih. Šamani i politika na istom zadatku.

VL
DU
Deleted user
18:03 02.10.2018.

Svi smo mi drzava Svi smo mi Crkva Strukture drzave i Crkve su neusporedive... ...alternative vjeronauku nema niti moze biti... .....pravobraniteljica je visi aparatcik itd

VL
DU
Deleted user
20:11 02.10.2018.

Kao što sam već ranije napisao, to što Katehetski ured uzima sebi za pravo pisati ravnateljima škola duboko je uznemirujuće. Ispravna reakcija na ovo može biti jedino izbacivanje vjeronauka i pripadajućih klerouhljeba iz svih državnih škola.

VL
Avatar istovari
istovari
21:23 02.10.2018.

Fake news o zombiju koji ustaje iz groba zbog svoje neozbiljnosti nema što raditi u državnim školama.....a pogotovu komični likovi koji šire ovakve imbecilnosti...eno im crkava.

VL
RS
rasta sev
21:21 02.10.2018.

Uvođenje vjeronauka u škole je najveća glupost i nazadnjaštvo koje je zadesilo RH. Sve u službi izbora kao pomoć s propovjedaonica nagovaranje priprostog puka da svoj glas dade HDZ-i. Mjesto vjeronauku je u crkvi ili se možda HBK boji da bi doživjeli fijasko u tom slučaju pa onda je sigurnija varijanta prisiliti vlast da se to provodi u redovnoj školi uz razne neformalne pritiske.

VL
Avatar viroxi
viroxi
18:04 02.10.2018.

ova crkva i njeni podanici su bolesnici skroz..Ponizno molim medije da prestanu prenositi misli bolesnih ljudi koji nemaju apsolutno nikakva iskustva sa temama o kojima laprdaju. ...Hvala

VL
KO
kordunmoj75
05:44 03.10.2018.

Jeli to mas crkva opisemnjuje,pa dosloro je ta ista crkva,i njeni nepismeni lopovi tvrdili da je zemlja-ploca,a da se sunce okrece oko crkve,toliko o crkvi i njenim lopovima.

VL
Avatar Foton
Foton
14:00 03.10.2018.

Hrvatska crkva toliko “voli” Hrvatsku i Hrvare da se uopce nema vremana baviti Isusom, prastanjem, tolerancijom. Ljubi bliznjega svoga, ali samo ako je Hrvat. Mala utjeha: srpska crkva je jos gora, oni misle da je i Bog Srbin

VL
KO
kordunmoj75
05:15 03.10.2018.

Dolaskom ove aktualne vlasti,na celo s nesposbnim presjednikom drzave,mi se sigurno vracamo u 17-18 stoljece,u vremena mracne vladajuce crkve,pa gdje to jos u svjetu ima da se mora ici na cas vjeronauke,jer na tom se casu "uci",kako mrziti druge vjere,narode,drzave,to je zaista apsurd u 21 stoljecu,dokle nasa nekad razvijena i kulturna drzava Hvtaska dogura.

VL
GU
Gustirna
20:21 02.10.2018.

Crkva nas je kao naciju opismenila....to antifa okot uvijek zaboravlja.

VL
Avatar raco
raco
08:30 03.10.2018.

Tko želi vjerski odgoj, isti treba i dobiti u vjerskim objektima. Ne znam zašto se odlučilo uvoditi vjerski sadržaj u javne škole. Vjera je osobna stvar svakog pojedinca. Zašto se u školi traži da se osoba deklarira da li je vjernik? Jer teško je zamislivo da vjernik odbija vjerski odgoj ili da ne-katolik sluša katolički vjerski odgoj. Hitno redefinirati Rimske ugovore.

VL
Avatar Foton
Foton
13:51 03.10.2018.

U nogometu drugi u svijetu, a zagrebacko Sveuciliste tisucoto. Vidi se u cemu su Hrvati dobri, trcanju za loptom, dok ih knjige i znanje bas i ne zanimaju. A crkvi pase da narod nije prebistari obrazovan, jer onda misle svojom glavom, a ne popovom ili biskupovom.

VL
SA
sargu123
20:34 02.10.2018.

Organizacija koja okolo navlači mumificiranu lešinu i naivne uvjerava u nekakve moči iste treba biti izbačena naglavce iz svih obrazovnih institucija! Oni koji im žele dati svoju djecu neka ih vode u njihove prostore.

VL
Avatar rubinet
rubinet
21:55 02.10.2018.

Da ne bje Crkve u Hrvata dogodilo bi se rashrvaćivanje kroz germanizaciju,mađarizaciju,talijanizaciju i poglavito posrbljivanje /srbizaciju/Hrvatica i Hrvata. Stoga njoj hvala. Crkvi.

VL
AU
autoritet
20:32 02.10.2018.

Pravobraniteljica i Markešić valjda žele da djeca umjesto vjeronauka uče neke progresivne vještine, primjerice kako slikati mlohavim penisom i proslaviti se u TV showu! To je ono što je danas važno.

VL
Avatar viroxi
viroxi
18:28 02.10.2018.

Katolickoj crkvi je jedino nacisticka NDH bila po volji.....Crkva, što je to? ...Organizacija za ispiranje mozgova?... Leglo pedofila? ...Politicka organizacija s ciljem miješanja u svacije živote? Teroristicka organizacija?... Politicka stranka? ...Društvo muškaraca u haljinama ispod kojih su halteri? ........Zidovi od oniksa? .......Crvene kapice? ......Srednji vijek? Podrška ultradesnicarima?............. Isus bi sigurno porušio sve te crkve jer su leglo zla i razvrata, cak i da se ne spominje Istambulska konvencija..........

VL
DU
Deleted user
20:39 02.10.2018.

Zna li Crkva da postoji "licenciranje" nastavnika i profesora, te pravovaljana pedagogija za ra d u školi?! Vrijedi li još uvijek šibanje djece po dlanovima? Želim reći samo to da "vjeronauk" spada u Crkvu, pa tko želi i voli ići na vjeronauk, neka to radi Van radnog vremena škole! Naš Ustav kaže da smo "sekularna Država"! I dok postoji jedan musliman, Hindus, grkokatolik i sve ostale Svjetske vjere u Hrvatskoj, ne smijemo zanemariti tu činjenicu! Čime da se bave "djeca druge vjerske ispovijesti, dok traje "sat vjeronauka"? A i sama djeca znaju biti vrlo okrutna prema djeci drugih vjero ispovijesti! Mnoga su čak "ugnjetavana" zato što su "drugačija"! To Vam je jedan od vrlo ozbiljnih problema i razlog zašto vjeronauk treba vratiti u Crkvu!

VL
BA
bakulušić
18:21 02.10.2018.

Hej, Slaveni, još ste živi...koliko vas ima? Propalo vam je sve što ste imali a propast će vam i ove uzurpacije hrvatskog javnog i društvenog prostora. Još malo!

VL
DA
DarthVader
18:28 02.10.2018.

A SPC i ostale pravoslavne crkve kao da se ne mjesaju u drzavnu politiku. Zaista si slatkica! 😂

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.