Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ICC:

Tjeralice za Gadafija, njegova sina Saifa al-Islama i šefa obavještajaca

gadafi (1)
AFP/REUTERS/PIXSELL
27.06.2011.
u 12:45

Suci su potvrdili tjeralicu čije je izdavanje zbog zločina protiv čovječnosti još u svibnju tražio glavni tužitelj ICC-a Luis Moreno-Ocampo.

Međunarodni kazneni sud (ICC) izdao je međunarodnu tjeralicu za Gadafijem zbog zločina protiv čovječnosti. Suci su danas podržali zahtjev glavnog tužitelja ICC-a Luisa Morenoa-Ocampoa.

Tjeralice su izdane i za Gadafijevim sinom Saifom al-Islamom te šefom obavještajne službe Abdullahom al-Sanussijem.

Od početka rata u Libiji poginule su tisuće ljudi.

Libijski vođa Moamer Gadafi složio se da će ostati izvan pregovora o okončanju sukoba u svojoj zemlji – naveli su afrički čelnici u priopćenju nakon razgovora u Južnoafričkoj Republici.

– Željeli smo da Gadafi da javnu izjavu da neće sudjelovati u pregovorima, ali on to nije htio. To znači da je s njim gotovo – kazao je jedan dužnosnik koji je bio u timu koji je putovao u Tripoli prošlog mjeseca u namjeri da potakne pregovore vladinih snaga i pobunjenika.

Komentara 12

OB
-obrisani-
18:09 27.06.2011.

Zaboravili su staviti na tjeralicu velikog mu prijatelja i pobornika mesića,nema ga dugo da ga brani,stara dvolična kukavica.

UN
unbekant
18:18 27.06.2011.

a kad ce `stovani sud da izda tjeralicu za Bushem,jer je pobijo za osam godina mandata nekoliko miljona zitelja diljem svjeta,pa tjeralica za Obbamom,nastavijo Bushev posao,pa tjeralica za Sarkozyjem,pa za Nentenjahuom...........svi su oni puno vise ruke okrvavili nego Gadafi,aili to je sve americka demokracija....

OB
-obrisani-
13:13 27.06.2011.

dobar je gadafi.....svidja mi se.....stara mudrost kaze, kad pocnes da jedes goooovna, onda ih jedi do kraja....a gadafko to i radi...za ideale ginu budale, a izgleda da onda i nije toliko lose biti budala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije