Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MVEP o dokumentarcu:
Povratak na članak

'Tito je bio komunistički diktator, a Tuđmana i Miloševića ne smije se izjednačavati'

Ministar Gordan Grlić Radman komentirao je njemačku dokumentarnu seriju „Balkan u plamenu: Jugoslavija – bačva baruta“ te je poslao pismo glavnom ravnatelju njemačke televizije ZDF Thomasu Bellutu, kao i glavnom uredniku Peteru Freyu

Komentari 192

PU
Pulchrum
20:15 29.11.2019.

Tuđman - čovjek pokrenuo obranu vlastite zemlje. Milošević - čovjek pokrenuo osvajački rat. Jednostavna i mala razlika. Sitnica. Netko ti dođe u dvorište i poruši sve u njemu, ili ti izađeš iz kuće pa tog istog dobro sprašiš.

VL
JO
JOHNNY
20:14 29.11.2019.

Taj Franjo Tudman kojega toliko ne podnosite vam je omogucio da sada iz udobnih fotelja svog doma u miru na javnim portalima komentirate trenutnu politicku situaciju! Da nije njega, politickome neslaganju ne bi bilo mjesta, a cenzura ne bi dopustala da vidite dalje od svog nosa. Neki su nazalost ostali u tim okvirima jer jos uvijek nisu u stanju shvatiti siru sliku!

VL
ZA
zarko815
20:51 29.11.2019.

Može li normalan čovjek diviti se i podržavati jednog od najvećih zločinaca svijeta i njegove krvnike koji su u miru pobili više od milijun Hrvara ?

VL
DA
dajzavezi
22:56 29.11.2019.

kad se otvore teme: ex yu, partija, partizani, maršal, milo, franjo..... suzeronjeći nostalgičari ušaltaju se na prošlo svršeno vrjeme a server se pretvori na VAŠAR u Šapcu.

VL
BO
bolonjez
20:19 29.11.2019.

Ne mogu vjerovati koliki broj gradjanina RH je nazahvalno! Ta nije ni cudo da se svako malo netko na nesto zali i sto vam nista ne pase. Da smo sada u Jugi biste zudjeli za slobodnom Hrvatskom, a sada kada je imamo vi zalite za starim vremenima...Ne moze vama pomoci ni Skoro, ni Milanovic ni Kolinda. Bilo tko da je na vlasti vi cete imati nesto protiv njega.

VL
DU
Deleted user
19:13 29.11.2019.

Franjo Tuđman otac moderne Hrvatske kojoj su temelji obrambeni Domovinski rat 91/95.

VL
TO
Torabora
20:08 29.11.2019.

Talasati može svako a činjenica je da su za zločine u provedbi ideje Velike Srbije na teritoriju Hrvatske osuđeni u Haagu i Martić, Hadžić, Babić, Dokmanović, Šljivančanin, Mrkšić, a Milošević optužen i samo ga je smrt spasila osude, i jošš se sudi Simatoviću i Stanišiću čija presuda će direktno povezati vrh Srbije i Srba u Hrvatskoj u provedbi ideje Velike Srbije. Da sad ne govorimo o cijelom vojnom i političkom vrhu bosanskih Srba koji je osuđen i za genocid, pa o vojnom vrhu Srbije koji je osuđen za zločine na Kosovu.....to se uči i učiće se na fakultetima i školama svijetu, i to nekakvi pristrani dokumentarci ne mogu promijeniti.

VL
KA
Kal
23:19 29.11.2019.

Kad naša tv neće da snima i pušta dokumentarne programe i filmove iz domovinskog rata hoće strane snimati i pljuvati po Hrvatskoj.

VL
Avatar rubinet
rubinet
18:39 29.11.2019.

Nebitno je što tvrdi taj dokumentarac. Mi ,koji smo prošli predraće,rat i poraće, dobro znamo gdje smo , s kim smo i kako smo živjeli od 1945. do 1990.

VL
ST
stefj
18:51 29.11.2019.

Eh, evo neki drugi pišu povijest, pa onda tako i imamo. Problem su bili razni Mesići, Josipovići i Pusići na visokim pozicijama sa svojim predavanjima i tumačenjima rata na ovim područjima. Ne treba zaboraviti niti Sanadera... Kad jednom krene to izjednačavanje, onda je gotovo, krene se to tako učiti i na fakultetima vani. Dobar primjer su predavanja Josipovića u Americi, prije njegovih predavanja Srbi su bili označeni kao glavni krivci i agresori...

VL
Avatar Aristarh
Aristarh
21:08 29.11.2019.

Tita je opisao Đilas u knjizi, "tajna veza Tito Pavelić". Opisao ga je čovjeka bez ikakvog talenta osim politićara. Tito je sve konkurente smjenjivao pa i samog Đilasa kad je na jednom sastanku dobio aplauz veći od njega. Njemu se mora vjerovati a ne pričama bez pokrića o klaviristi o bravaru. Ko ga je čuo kako svira. Tiranin nego što.

VL
Avatar Mentat
Mentat
20:02 29.11.2019.

A najsmješnije je što je Njemačko pravosuđe osudilo Perkovića i Mustača, za zločin na Njemačkom teritoriju, politički motiviran. Toliko o Titu i Njemačkoj 😁

VL
Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
21:35 29.11.2019.

He, he kako ono - vozom iz Serbije na događanje naroda u Ljubljanu, da pukneš od smjeha 🤣

VL
DE
derin
18:59 29.11.2019.

Sudeći po demantiju Nijemci su snimili nešto što feral i indeks skupa ne bi ni pola, pa tko je im bio izvor i redatelj toga!? Šešelje. Iako ne se treba čuditi pogledajte tko vodi DW u Hrvatskoj i Rtl. Ili Nijemci još jedanput probaju privući Srbe na svoju stranu, ali džaba im, Rusi, Francuzi i Englezi to ne bi nikad dozvolili. Obrenovići su probali ići prema srednjoj Europi i vrlo brzo bili smaknuti.

VL
Avatar Mentat
Mentat
18:44 29.11.2019.

Ma nabiješ ih. Što bi s onom njihovom retro uniformom? Uuuups ostali nam kukasti križevi. I sad ih još branimo od muslimana. Ma treba ih sve prebacit direktno u Njemačku!

VL
BB
Bruno_Bear1
09:39 30.11.2019.

Franjo je Otac domovine koji nam je stvorio slobodnu domovinu a izdajnik i zločinac tito nas je predao u srpsko roblje. To zna svaki normalan Hrvat, naravno ne maloumni komunjara koji je kao sluga zkočinačkog režima uživao privilegije maltretiranja i pljačke Hrvata.

VL
ŽE
Žegarni
10:19 30.11.2019.

Treba nam napokon jedan dobro urađeni dokumentarni film o događajima od 90te.Ali bez ljevičarskih laži. Možda i sa pogledima na događaje od 1914 itd. Oni mlađi odnosno mlade generacije u inozemstvu ali i u nas koji su zainteresirani za našu povjest trebaju imati događaje prezentirane iz naše perspektive. Ovako slušaju i gledaju samo tuđe predrasude, poluistine odnosno bezobrazne laži o bliskoj i daljoj povjesti. Na stranoj Wikipediji imamo naprimjer samo jugosrbsku perspektivu događaja gdje se nama podmeče sve i svašta a oni svoje samo priznaju što je nepobitno dokazano a sve drugo uljepšavaju i prešućuju.

VL
Avatar speak_loud
speak_loud
19:34 29.11.2019.

Hrvatskoj je potrebna inteligentna desna opcija jer, realno ona se još nije desila, a ovo što imamo je wannabe suverenisti.

VL
DU
Deleted user
16:12 30.11.2019.

Srbija je bila najveća za vrijeme SFRJ. Nikad više neće biti tako velika. U jugi ste imali sve (vojsku, policiju-miliciju, financije. To ste imali i zato ste pokušali spriječiti raspad juge. Mi -Hrvati možemo zahvaliti Miloševiću i njegovom nacionalizmu što se juga raspala. Sramota je samo što mediji svaki dan maltretiraju hrvatske građane sa clancima iz srbije i o srbiji. Nas - Hrvate ne zanima niti srbija niti što se tamo događa. To možda još interesira istrošene i potrošene hrvatske takozvane starlete, manekenke,. Ne želim ih nazvati pravim imenom.

VL
DU
Deleted user
18:08 30.11.2019.

Citat iz radmanovog pisma:"Franju Tuđmana izjednačavati sa Slobodanom Miloševićem kao 'potpaljivačem' krvavog raspada Jugoslavije znači uspoređivati ih bez uporišta u činjenicama", navodi se u pismu". To kaže Radman i zvanična državna politika. Ali što kaže na to Carla del Ponte, koja je izjavila da je smrt spriječila da se Izetbegović i Tuđman nađu u Haaagu pored Miloševića, jer su i oni optuženi za ratne zločine. Na koncu, presuda šestorici HVO generala za UZP dokazuje ulogu Tuđmana u tome.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.