Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paleontološka zagonetka na istoku Kine
Povratak na članak

Tisuće su dinosaura bježale od T-rexa ili kakve velike nesreće

Na samo 2600 četvornih metara znanstvenici su iskopali čak 7600 fosila dinosaura i 3000 tragova utisnutih u okamine nekadašnjega blata, a većina ih vodi u istom smjeru!

Komentari 5

ZA
Zagrebas
00:46 09.02.2010.

C-14 nije metoda za datiranje nego je to izotop elementa koji se koristi u datiranju po zakonu poluraspada, a postoji puno drugih elemenata koji se mogu koristiti za datiranja duzih vremenskih perioda. Taj \"veliki potop\" se nikada nije dogodio. Vjerskomm fanatizmu nigdje nema mjesta.

VL
DO
Dolinski
15:41 08.02.2010.

kao prvo nigdje ne piše kojom metodom su utvrdili starost tih kostura. Metoda C-14 može mjeriti samo do 50 tisuća godina, kako su onda oni došli do 100 milijuna!?. Vjerojatno se samo radi o njihovoj pretpostavci kao i uvijek. Rekaoo bih da se ovdje radi o događaju iz velikog potopa.

VL
JA
Jazuji
14:20 09.02.2010.

ZAGREBASU idi iz Zagreba i iz Hrvatske ako ti nije mila vjera u katoličkog Boga ( 95% katolika u Hrvatskoj ) i idi negdje drugdje gdje vjruju u nešto drugo i gdje nema zapisa ili propovjedi o velikoj kaztaklizmi u \"našoj\" ( pod navodnicima s obzirom da je prije nas Zemlja postojala tko zna koliko i fakat je ultra bahato reći da ne postoji povijest Zemlje osim one koju mi kao \"falš\" individue same po sebi učimo i propovijedamo ) povijesti. Interesantno je to da nećeš naći nigdje kulturu ili vjeru koja nema zapise o toj velikoj katastrofi. Vjerovatnije od toga da je to samo vjerski fanatizam , ( ukoliko uopće Zagrebaš zna što je to vjerski fanatizam, a da ne spominjem da mu je kapacitet lubanje vjerovatno minoran u usporedbi s iole obrazovanom osobom u Hrvatskoj tj. da ne spominjem drugdje ) jest činjenica da geološki i morfološki nalazi u sedimentaciji što organskih što anorganskih tvorevina, uključujući i tlačno temperaturne utjecaje upućuju na postojanje globalnog kataklizmičkog događaja u novijoj Zemljinoj povijesti. Bliže realnosti jest i činjenica da su nedavni eksperimenti u zatvorenim sustavima koji simuliraju nastajanje takvih događaja doveli do nadasve zapanjujućih rezultata tj. da je vrlo lako moguće da se takvi događaji dešavaju unutar fiksnog vremenskog razmaka te na sličan način.

VL
ZA
Zagrebas
18:39 09.02.2010.

Jazuji, ti si odlican primjer vjerskog fanatizma :) Meni je posve svejedno tko vjeruje u sto, ali nemojte gurati vjeru u Boga i stvari koje se daju cinjenicno dokazati skupa jer ispadate smijesni. Jedno je vjerovati u Boga, a drugougo je reci da se dogodio opci potop (koji je, po Bibliji, potopio i Mount Everest sto bi trazilo kolicinu vode kroz koju ne bi vidjeli da stoji izmedu Sunca i Zemlje), ili neke druge nebuloze (tipa da je pi cijeli broj koji iznosi 3). Tvoj je problem neznanje i zbog tog neznanja ispadas kao dvorska budala jer ubacujes pricice koje se lako mogu opovrgnuti. Ponovit cu ti jos jednom jer si vjerojatno zaboravio - takve izjave nemaju nikakve veze s vjerom u Boga. A stvari koje su napisane u Bibliji daju se demonstrativno pokazati kao netocne.

VL
ZA
Zagrebas
18:44 09.02.2010.

Samo jos jedna stvar; posto spominjes katolickog Boga pretpostavljam da si rimokatolik pa cu te obavijestiti da je KC sluzbeno izjavila kako je mit o Adamu i Evi samo mit, te da je prica o opcem potopu isto tako samo mit i da se niti jedno niti drugo ne treba shvatiti doslovno (izmedu ostalog, jer se krsi sa znanstvenim saznanjima). Drugim rijecima, ako se slazes sa yesMasterom nize (a iz napisanog pretpostavljam da se slazes) onda si heretik u ocima rimskog Pape i Crkve kojom on predsjeda, te si stoga zapravo glavni kandidat da odleprsas iz RH.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.