Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rim

Tisuće prosvjednika protiv protumigrantske uredbe: 'Ne Salviniju i rasizmu'

Policijska racija na lokacijama koje koriste izbjeglice s Bliskog Istoka
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
10.11.2018.
u 22:06

'Crni životi su važni', 'Prihvat za sve', 'Otvorite granice', pisalo je na transparentima koji su branili prava migranata koji su u velikom broju došli na skup

Tisuće ljudi prosvjedovale su u subotu u središtu Rima protiv "protumigrantske" uredbe o sigurnosti za koju se zauzima ministar unutarnjih poslova i predsjednik Lige, stranke krajnje desnice, Matteo Salvini.

Ljevičarski prosvjednici koji su došli iz pedesetak gradova iz čitave Italije, među njima i aktivisti radikalne ljevice, sudjelovali su u prosvjednoj povorci kako bi rekli "ne Salviniju i rasizmu", rekao je prosvjednik Sergio Serraino.

"Crni životi su važni", "Prihvat za sve", "Otvorite granice", pisalo je na transparentima koji su branili prava migranata koji su u velikom broju došli na skup.

Talijanski Senat je u srijedu izglasao povjerenje vladi u vezi s uredbom-zakonom, što je prva faza prije konačnog glasovanja u Zastupničkom domu koje se očekuje krajem studenog.

Dokumentom se humanitarne dozvole boravka koje se trenutačno dodjeljuju 25 posto tražitelja azila na dvije godine, zamjenjuju drugim dozvolama kao što su primjerice "posebna zaštita" u trajanju godinu dana i "prirodna katastrofa u matičnoj zemlji", na šest mjeseci.

Tekst predviđa žurnu proceduru za izgon svakog tražitelja azila koji se pokaže kao "opasan".

Usto unosi promjene u sustav prihvata tražitelja azila kojih je krajem listopada bilo 146.000 i koji će se radi uštede uputiti u velike prihvatne centre.

Što se tiče sigurnosti, tekst dopušta primjenu elektrošokera i olakšava evakuaciju zaposjednutih prostorija.

>> Pogledajte video o migrantima na graničnom prijelazu Maljevac

Ključne riječi

Komentara 21

DU
Deleted user
22:20 10.11.2018.

horde muskaraca nisu izbjeglice nego porazeni isilovci

Avatar matteo999
matteo999
23:18 10.11.2018.

Bravo Salvini, tjeraj te divljake natrag u afroazijske vukojebine i neka povedu sa sobom i svoje ˝pokrovitelje˝ od tzv. ljevičara pa sve do pederoliberala... STOP NASILNOJ ISLAMIZACIJI EVROPE!!!

JA
jadrmatic
00:09 11.11.2018.

Molim vas da naslov članka uskladite s Marakeškim kompaktom, dakle prosvjedovalo je milijun inženjera, doktora i studenata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije