Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA BLAMAŽA

Tisuće dobile uplatnice za komunalnu naknadu s pogrešnim bar-kodom. Evo što s onima koji su već platili

Goran Stanzl/PIXSELL
03.03.2021.
u 14:40

Tvrtka s kojom je Grad Osijek sklopio ugovor o produkciji ovih dokumenata vrijedan 83 tisuće kuna, otklonit će ovu pogrešku o vlastitom trošku

Oko 45 tisuća domaćinstava u Osijeku koji su dobili uplatnice za komunalnu naknadu i slivne vode mogu ih baciti u smeće. Naime, na kućne adrese podijeljene su krajem prošlog tjeda s krivo otiskanim bar-kodom.

- Ta se greška nije mogla otkriti sve dok uplatnice nisu došle na naplatu, kazao je zaposlenik u gradskoj upravi neslužbeno za Glas Slavonije.

Službeno su se, pak, iz Grada Osijeka oglasili na svojoj mrženoj stranici izvijestivši “građane i građanke Osijeka kako se na uplatnicama za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda nalazi neispravan bar-kod, zbog čega je izvršenje uplate za spomenute naknade trenutačno onemogućeno, a obveza plaćanja odgođena”.

Tvrtka s kojom je Grad Osijek, a na temelju provedenog postupka javne nabave, sklopio ugovor o produkciji ovih dokumenata vrijedan 83 tisuće kuna (uključen PDV), a riječ je o zagrebačkoj tvrtki Hitra projekcija dokumenata d.o.o., otklonit će ovu grešku o vlastitome trošku, i to u najkraćem mogućem roku te Gradu Osijeku dostaviti nove, ispravne uplatnice. One će biti s produženim rokom plaćanja i s uputama za plaćanje.

- No kako postoje mogućnosti plaćanja koje ne uključuju bar-kod, primjerice internetsko plaćanje, građani koji su tako već platili komunalnu naknadu ne moraju se brinuti, njihova se uplata smatra izvršenom - dodaje sugovornik za Glas Slanije.

Slična se zavrzlama s računima ne tako davno dogodila i komunalnom društvu Unikom.

Ključne riječi

Komentara 2

AL
alfagt2015
16:23 03.03.2021.

ako se uzme u obzir da grad vodi mrtvac još je i dobro

JO
jobr
14:55 03.03.2021.

kume ,kume što si to učinio sunce ti žarko pa ni bar kod nisi odštanco kako treba,koja je ovo sprdačina od države

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije