Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIŠTINA

Tisuće Albanaca prosvjedovalo protiv Tachija, traže povlačenje iz pregovora sa Srbijom

Prosvjed u Prištini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
29.09.2018.
u 18:15

Thaci je u subotu iznenadno posjetio kontroverznu branu Gazivode na sjeveru Kosova gdje žive etnički Srbi, objavila je srpska državna televizija.

Tisuće Albanaca prosvjedovalo je u subotu u Prištini protiv predsjednika Hashima Tachija od kojeg traže povlačenje iz političkih pregovora sa Srbijom, prenose lokalni mediji.

Videosnimke prikazuju prosvjednike koji mašu albanskim, njemačkim i američkim zastavama.

Prosvjednici traže da ne bude razmjene teritorija između Srbije i Kosova, što se nedavno spominjalo kao potencijalno rješenje za slijepu ulicu u kojoj su se našli pregovori između Thacija i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića

Kosovo se od Srbije odvojilo prije deset godina i trenutno ga priznaje više od 110 država. Srbija ga smatra odcijepljenom pokrajinom i srpskim teritorijem, a pomirenje s Prištinom je jedan od ključnih uvjeta kako bi Srbija napredovala na putu prema Europskoj uniji.

Thaci je u subotu iznenadno posjetio kontroverznu branu Gazivode na sjeveru Kosova gdje žive etnički Srbi, objavila je srpska državna televizija. 

Kao odgovor na taj čin, Srbija je stavila svoju vojsku i policiju u stanje visoke pripravnosti, objavio je Vučić. Thaci je napustio lokaciju nakon 15 minuta i vratio se u područje s većinski albanskim stanovništvom. 

Ključne riječi

Komentara 10

TE
TEUTA
19:01 29.09.2018.

Zelim im uspjeha. Thaci igra sa Vucicem na podjelu Kosova.

PV
prcko.vitamincic
07:57 30.09.2018.

Neka onda i Hrvati traže od Mileta da podjeli Republiku Srpsku jer u Bosanskoj Posavini je prije rata živjelo 270.000 Hrvata.

TI
Tixon
10:55 30.09.2018.

Povući će se on u Ševeningen .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije