Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gori joj pod šapicama

Tina već mjesecima čeka da je njezin čovjek spasi iz skloništa

Tina
Foto: Privatni album
1/4
14.08.2016.
u 00:49

Kujica se udomljava po posebnom pravilniku pa joj volonteri ne mogu pomoći ni privremenim smještajem

U sklonište je stigla prije nekoliko mjeseci, zbog čovjeka koji ju je ostavio i zaboravio. Što mu je skrivila, zašto je se odrekao, nije to jasno nikome od volontera koji joj u sisačkom skloništu pokušavaju umanjiti tugu i patnju.

Dugi su joj dani, jer kujica koju su volonteri nazvali Tina živi po posebnom režimu. Obilježena kao 'opasna pasmina', iako uz nju ne mogu povezati ništa što bi se moglo nazavati opasnim, s drugim psima druži se samo kad stižu volonteri. I zato im se posebno veseli, zna da s njima dolazi sloboda i topla ljudska ruka.

- Potpuno sama, bez prijatelja, bez obitelji, bez poznatog lica. Teško se boriti sam kad od tebe ostane samo sjena od svih ostavljena. To je naša Tina. Sjena onoga što ona uistinu jest i onoga što bi mogla biti - kaže Ana, jedna od velikogoričkih volonterki koja ovoj mladoj kujici pokušava vratiti makar malo vjere i nade.

Tina je u skloništu već jako dugo, što znači da joj gori pod šapicama jer svaki novi dan mogao bi biti i onaj zadnji. A ima samo jednu i pol godinu i njezin je život tek počeo. Volonteri joj ne mogu pomoći jer se Tina udomljavama prema pravilniku o opasnim pasminama. To znači da ne može na privremeni smještaj i da udomitelji moraju ispunjavati određene uvjete. Koji su to uvjeti možete doznati u Skloništu za životinje Sisak, na telefon 044/527-718.

Tina je cijepljena i čipirana, a sve što vas zanima reći će vam i volonteri, nazovite ih na 091/92-37-969.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije