Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Time: Muslimani osjećaju kako ih se tjera iz Europe

džamija
17.12.2009.
u 08:35

Nekoliko europskih zemalja steže svoje imigracijske zakone, pooštrava testove za državljanstvo i uvodi strože zakone za nošenje marama i burki.

Američki Time osvrnuo se na švicarski referendum koji je zabranio izgradnju minareta, i taj je ishod objasnio kao potvrdu trenda da Europljani postaju sve glasniji u pokušajima da zaštite svoju kulturu od islama. U posljednjem istraživanju koje je proveo Open Society Institute (OSI) Georg Soros objašnjava složene odnose između muslimana i Europe otkrivajući da su sumnje zajedničke. Muslimani naime vjeruju da ih se isključuje iz europskog društva.

Oko 20 milijuna muslimana živi diljem Europe. U gradovima poput Marseilla i Rotterdama već čine petinu stanovništva, u Bruxellesu 15, a u Londonu i Parizu 10 posto stanovništva.

Izvještaji pokazuju da njih 55 posto smatra da je religijska diskriminacija porasla u proteklih pet godina. Nezaposlenost muslimana je tri puta veća, a mnoštvo muslimana, posebno roditelja izjavilo je da nisu mogli živjeti u miješanim naseljima.

Istraživanje pokazuje da se suočavaju s diskriminacijom dok traže posao, kupuju ili posjećuju liječnika.

Izvještaji OSI-ja pokazuju da politička klima u Europi odbacuje muslimane, čineći da se osjećaju nepoželjnima. Nekoliko europskih zemalja steže svoje imigracijske zakone, pooštrava testove za državljanstva i uvodi strože zakone za nošenje marama i burki.

Ključne riječi

Komentara 397

OB
-obrisani-
13:37 17.12.2009.

WolfBass-ma kakav rasist, jedan od najboljih prijatelja mi je srbin i to iz Vukovara, i sve noje komentare čita i smije se, ja se tu doslovce zajebavam, toliko su smiješni s komentarima da ne mogu ne sudjelovati:)

OB
-obrisani-
16:31 17.12.2009.

B-a-b-y-l-o-n-islam ti štiti muslimane a ne muslimani islam! To ti jedna od ajeta ako uopće znaš što je aja!!

OB
-obrisani-
10:46 17.12.2009.

Venlo i zeljkoni,shvacam ove vase nemocne i glupe odgovore kao priznanje i ispravnost mojim tvrdnjama i misljenju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije