Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve napetije

Tillerson: 'Diplomatski razgovori sa Sj. Korejom dok ne padne prva bomba!'

Rex Tillerson
Foto: Reuters/PIXSELL
15.10.2017.
u 17:39

Tillerson je u razgovoru za CNN umanjio značenje Trumpovih poruka na Twitteru u kojima se sugerira da njegov državni tajnik gubi vrijeme s "raketnim čovječuljkom", izrazom kojim često časti Kim Jong Una.

Državni tajnik SAD-a Rex Tillerson danas je kazao da mu je predsjednik Donald Trump naložio da nastavi diplomatske napore u cilju smirivanja rastućih napetosti sa Sjevernom Korejom, dodavši da će se "ti diplomatski napori nastaviti sve dok ne padne prva bomba".

Tillerson je u razgovoru za CNN umanjio značenje Trumpovih poruka na Twitteru u kojima se sugerira da njegov državni tajnik gubi vrijeme s "raketnim čovječuljkom", izrazom kojim često časti Kim Jong Una.

Trump "mi je jasno dao do znanja da nastavim s diplomatskim naporima", kazao je Tillerson.

Tillersonove riječi danas usred sve većih napetosti između Sjedinjenih Država i Sjeverne Koreje nakon niza pokusa s oružjem Pyongyanga i rata riječima između čelnika dviju zemalja.

Sjeverna Koreja je provela niz nuklearnih pokusa zadnjih tjedana i ranije i ispalila dva projektila preko Japana.

Tillerson je u pregovorima s Kinom da dobije njezinu pomoć u nastojanju da Sjeverna Koreja popusti.

Rex Tillerson
1/8

Ali Trumpove nedavne poruke na Twitteru izgledale su kao da potkopavaju Tillersonove napore što je izazvalo predsjednika senatskog Odbora za vanjske poslove Boba Corkera da se požali kako Trump javno onemogućava Tillersona i šteti diplomatskim pregovorima.

Tillerson je umanji važnost tih tweetova u nedjelju rekavši CNN-u kako Trump i kineski predsjednik Xi Jinping imaju iznimno bliske odnose te da Kina razumije američko stajalište.

"Budite uvjereni da Kinezi nisu zbunjeni u bilo kojem pogledu" o američkoj politici prema Sjevernoj Koreji, dodao je.

Komentara 1

MX
Mister X
15:56 16.10.2017.

nema objave kako se vode ""diplomatski razgovori sa S. Korejom." Jer neutralni promatrača nema nema ni izvješća. Otprilike to funkcionira ovako .. Halo bando komunistička ovdje vam ponavljamo mi svijet - NATO ( BOG) ako ne želite da izgorite dote do temelja ; sjećate se zadnjeg okršaja sa nama kliko on zaista 4 ili 5 milijuna smo vas ukokali . Sada imamo volju i potporu potpise "pravednoga svijeta da bude 40 ili 50 milijuna naših protivnika-komunjara poslano u raj ... Dajte uništite sami to oružje da ne moramo mi to sa velikim zadovoljstvom odraditi. Naravno obećavamo da ćemo vaše poglavice humano sve povješati zbog zločina nad vama ali sve legalno i demokratski sudski ... Ali zato mi nudimo napu riječ da nećemo ih mučiti godinama u Qantanamu.... Sad kako vi želite nama paše i jedan rat sa vama sa atomskom gladnom državicom koja nema rakete koje pošteno i daleko lete . Qantanamo otada samo ako se na vrijeme dogovorimo . Mi amo isti vi ste komunisti i znate da nema dragog Boga osim našega u Bijeloj Kući a milostiv nije nimalo ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije